De klusser

Glasvezel van XS4ALL:
snel, stabiel en betrouwbaar internet

Nu met gratis monteur én WiFi-check.
Meer info

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas, die lichtsignalen snel en betrouwbaar over grote afstanden kan geleiden. Die lichtsignalen transporteren de gegevens, bijvoorbeeld voor internet, telefonie en televisie.

Glasvezel zorgt voor stabiel internet met zeer hoge snelheden, een constante snelheid én u kunt net zo snel up- als downloaden. De snelheden kunnen oplopen tot wel 500 Mb/s. Bekijk onze abonnementen.

Voordelen van glasvezel

Even snel up- als downloaden
 • Gamen op volle snelheid
 • Makkelijk foto’s, video’s en andere grote bestanden versturen
Allemaal tegelijk online, met behoud van snelheid
 • Met z’n allen tegelijk online, op meerdere computers, TV’s en andere apparaten, zonder dat het consequenties heeft voor de snelheid.
 • Optimaal genieten van streaming video on demand via internet. Zoals Netflix, Uitzending Gemist.
Met glasvezel bent u verzekerd van een snelle toekomst
 • De huidige snelheid van 500 Megabit per seconde is nog ‘niets’ als u bedenkt dat dit kan groeien tot 31 Terabit per seconde.
 • Dankzij glasvezel is de beeldkwaliteit van HD en 3D Televisie nu al geweldig, dus dat belooft wat voor de toekomst!
 • Tien jaar geleden speelden we nog ‘snake’, nu hebben we augmented reality games. Wat spelen we over tien jaar?
 • Glasvezel is beter voor het milieu. De overdracht van beeld, geluid en gegevens via glasvezel kost veel minder energie dan via het traditionele kopernetwerk.

Internetabonnementen glasvezel

Internet

Sky is the limit

Razendsnel up- en downloaden. Wat u online ook wilt doen. De ultieme beleving.
Glasvezel:
500 Mbit/s
500 Mbit/s

44,-

p/mnd
Eerste 6 maanden
van 63,50 voor 44,- p/mnd

Alles voor elkaar

Zware bestanden downloaden, foto’s delen en gamen. Met z’n achten.
Glasvezel:
160 Mbit/s
160 Mbit/s

44,-

p/mnd
Eerste 6 maanden
van 55,- voor 44,- p/mnd

Slimme keuze

Muziek, HD films en series streamen. Kan makkelijk. Ook met z’n vieren tegelijk.
Glasvezel:
80 Mbit/s
80 Mbit/s

44,-

p/mnd
Eerste 6 maanden
van 45,- voor 44,- p/mnd

Prima basis

Muziek luisteren, films kijken en surfen. Met z’n tweeën tegelijk.
Glasvezel:
40 Mbit/s
40 Mbit/s

40,-

p/mnd
Vaste lage prijs

Standaard bij uw Internetabonnement

 • Installatie & WiFi-check
 • F-Secure Beveiliging
 • Elke maand 500 MB Mobiel Internet gratis
 • Glasvezel als het kan zonder meerprijs

Pro

63,50 p/mnd
Eerste 6 maanden
van 63,50 voor 44,- per maand
Sky is the limit
Razendsnel up- en downloaden. Wat u online ook wilt doen. De ultieme beleving.
Internet snelheid
Glasvezel:
500 Mbit/s
500 Mbit/s

Plus

55,- p/mnd
Eerste 6 maanden
van 55,- voor 44,- per maand
Alles voor elkaar
Zware bestanden downloaden, foto’s delen en gamen. Met z’n achten.
Internet snelheid
Glasvezel:
160 Mbit/s
160 Mbit/s

Compact

40,- p/mnd
Prima basis
Muziek luisteren, films kijken en surfen. Met z’n tweeën tegelijk.
Internet snelheid
Glasvezel:
40 Mbit/s
40 Mbit/s

Standaard bij uw internetabonnement

 • Installatie & WiFi-check
 • F-Secure Beveiliging
 • Elke maand 500 MB Mobiel Internet gratis
 • Glasvezel als het kan zonder meerprijs

Wat kan er op uw adres

Check uw internetsnelheid in de shop
 • Transparant over uw haalbare snelheid
 • Glasvezel op uw adres als het kan

Uniek bij onze internetabonnementen

Altijd het beste netwerk op uw adres. Dus glasvezel als het kan
Voor stabieler internet met een hogere snelheid legt ‘Nederland’ continu nieuwe glasvezel- en DSL-netwerken aan. Wij houden die ontwikkeling bij en geven u een seintje als u een betere techniek op uw adres kunt krijgen.

U kunt dan voor dezelfde abonnementsprijs overstappen op bijvoorbeeld het nieuwe VVDSL, of op glasvezel. Met de voordelen van hogere snelheid en beter stabiliteit. Zo krijgt u bij ons altijd de beste internetverbinding op uw adres die er is. Wij rekenen geen meerprijs voor glasvezel.
Het beste modem: de FRITZ!box
Bij elk internet-abonnement krijgt u een nieuw FRITZ!box-modem van ons in bruikleen. Draadloos bereik en de internetsnelheid zijn daarmee optimaal. Dit is simpelweg het beste modem dat wij kunnen vinden.

Met de FRITZ!box kunt u overal in en om uw huis of kantoor draadloos internetten. Tablets, smartphones, printers, u koppelt ze makkelijk aan deze FRITZ!box. Zo heeft u vanaf ieder apparaat in uw netwerk toegang tot uw gegevens.

Films en muziek streamen? Foto’s ophalen vanaf uw externe harde schijf? Draadloos printen? Het kan met de FRITZ!box. Handig.
Altijd veilig online met F-secure beveiliging
Veilig online shoppen en bankieren is belangrijk. Dat moet u kunnen doen zonder dat cybercrimelen uw inloggevens stelen of een sessie overnemen. De beveiligingssoftware van F-secure zorgt daarvoor. En dus krijgt u die van ons.

U kunt met die beveiliging ook uw mail scannen op phishing- en spamberichten of websites blokkeren met ongewenste inhoud voor kinderen. Heeft u meerdere tablets en laptops in huis? Geen probleem. U krijgt van ons een licentie voor 5 apparaten.

Updates zijn gratis. En gamen kan gewoon zonder dat deze software uw computer vertraagt of onderbreekt met updates. Wel zo fijn.

Veilig internet vinden wij belangrijk. F-secure levert een sterke beveiliging vanuit hun befaamde lab met ‘white hat hackers’. Daarom is F-secure onze partner. Zo beschermen wij u tegen bekende én ook nieuwe online dreigingen. Natuurlijk met het beste pakket dat er is.

Lees meer over online veiligheid.
Mail voor ieder in huis. Standaard 6 mailboxen
Voor iedere huisgenoot een eigen veilige mailomgeving. Handig! Bij ons krijgt u daar standaard 6 mailboxen voor. Elk met een eigen wachtwoord en de mogelijkheid om 10 e-mailadressen aan te maken. Alle boxen hebben bovendien extra veel opslagruimte: 1,5 GB. Genoeg voor duizenden e-mails!

Ongewenste berichten houdt u trouwens moeiteloos buiten de deur. Uw mailboxen zijn voorzien van goede spam- en virusfilters. Spreekt voor zich.
Onderweg veilig online. Op 2300 KPN WiFi HotSpots
Niet thuis, maar toch mailen, appen, downloaden, video’s of muziek streamen? Log dan in op 1 van de 2300 KPN WiFi HotSpots. Gratis en onbeperkt. Dat scheelt weer in uw databundel en het is een stuk veiliger dan de openbare WiFi. U krijgt toegang tot de HotSpots bij Internet van ons. Veilig, voordelig, handig: doen!

Lees meer over het gebruik van de HotSpots
Maximale bescherming van uw privacy
Wij vinden privacy een groot goed bij XS4ALL. Daarom hebben wij ons altijd hard gemaakt voor de privacy van iedereen. En die van onze klanten in het bijzonder.

Wij zorgen ervoor dat u een onbelemmerde, veilige toegang heeft tot het internet. Maar ook zijn uw privacy en gegevens bij ons maximaal beschermd. Wij geven nooit zomaar toegang aan justitie tot accounts en gegevens die aan ons zijn toevertrouwd. Ook niet aan andere overheden. Dan moeten ze echt met een dwangbevel komen.

Benieuwd wat wij allemaal aan privacy doen? Lees er meer over.
Elke maand gratis Mobiel Internet Instap
In een vakantiehuisje, een restaurant of onderweg in de trein. Met Mobiel Internet via het snelle en betrouwbare 4G netwerk van KPN bent u in Nederland ook buiten uw huis veilig online met uw laptop en tablet. U neemt uw eigen verbinding mee, waar en wanneer u maar wilt.

Wist u dat u bij onze Compact, Smart, Plus en Pro pakketten gratis Mobiel Internet Instap met 500 MB aan data ontvangt? Standaard elke maand. Heeft u meer data nodig om onderweg online te doen wat u wilt? Kies dan in de shop voor Mobiel Internet Extra met 10 GB data per maand.
Met een simkaart in uw tablet of laptop. Of een Internet Hotspot
Hoe het werkt? U plaatst de 4G-simkaart die u van ons krijgt in uw tablet, laptop of ander apparaat (met een simkaart ingang). En klaar. U kunt online!

U kunt ook een Internet Hotspot bij ons kopen. De 4G-simkaart plaatst u dan daarin. Dit kleine apparaatje zet uw 4G-verbinding om naar een WiFi-signaal voor 10 apparaten. Handig als u met meerdere tablets of laptops tegelijk online wilt. De Internet Hotspot is alleen bij een Mobiel Internet abonnement te koop. U bestelt de Internet Hotspot eenvoudig in onze shop voor €115 tegelijk met uw Mobiel Internet abonnement.
Geen onverwachte kosten met Mobiel Internet. Uw rekening blijft hetzelfde. Elke maand
Wij houden niet van onverwachte extra kosten achteraf. Als uw databundel op is, verlagen we de snelheid van uw abonnement naar 128/64 Kbit/s. U kunt dan wel online (ook al is uw databundel op), maar met een zeer beperkte snelheid. In de nieuwe maand kunt u gewoon weer op volle snelheid verder.
Binnen 1 dag online? Dat kan bij ons
Thuis werken, actief op social, deadlines, studiestress? Als u morgen echt al internet nodig heeft, hebben wij u binnen 1 dag online. U krijgt van ons een Internet Hotspot met 10 GB data in bruikleen. Dit kleine apparaatje zet uw 4G-verbinding om naar een WiFi-signaal voor 10 apparaten.

Deze overbrugging werkt totdat wij uw vaste internetverbinding opleveren. Daarna neemt de monteur de Internet Hotspot weer mee. U betaalt voor deze extra service eenmalig geen €85,- maar € 65,-.

Hoe werkt het? De monteur komt binnen 24 uur langs. Hij zorgt ervoor dat de Internet Hotspot op de apparaten werkt die u gebruikt.

Hoewel het in de meeste gevallen ruim voldoende is kan de 10 GB aan mobiele data opraken. U blijft dan online, maar de internetsnelheid daalt naar 128/64 Kbit/s.

U kunt deze snel geleverde service niet annuleren. De eenmalige kosten van €65,- worden in rekening gebracht. Wij nemen na uw bestelling direct contact op om een afspraak te plannen. Razendsnel dus.

Overstappen op glasvezel

Met de overstapservice van XS4ALL zit u geen dag zonder internet. Wij zeggen uw abonnement bij uw oude provider voor u op en regelen uw overstap. Een ervaren monteur komt gratis bij u thuis om al uw XS4ALL-diensten aan te sluiten. Hij zorgt ervoor dat u niet tijdelijk zonder internet, telefoon of televisie zit.

 1. Controleer de einddatum van uw huidige contract en noteer uw contract-ID
 2. Bestel uw abonnementen en kies voor onze overstapservice
 3. Wij bevestigen uw bestelling en overstap. Uw huidige provider bevestigt de opzegging.
 4. Wij leveren uw nieuwe abonnement

Beschikbaarheid glasvezel

Naast het bestaande telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel wordt het glasvezelnetwerk nu steeds verder uitgebreid. Er zijn inmiddels al bijna twee miljoen glasvezel aansluitingen in Nederland! Stad voor stad, wijk voor wijk, straat voor straat wordt glasvezel uitgerold.

Cookies op XS4ALL

Op XS4ALL.nl maken we gebruik van cookies voor webstatistieken en advertentiecampagnes. Dat gebeurt volledig anoniem en de verzamelde informatie wordt maximaal 2 jaar bewaard. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken zoals Doubleclick. Onder Meer informatie leest u meer over onze cookies en kunt u uw voorkeuren aanpassen. Gaat u akkoord met onze cookies?

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op verzoek van een website door uw browser op uw computer opgeslagen worden. Uw browser zal hierna bij elk bezoek aan deze website de inhoud van het cookie terug sturen. Op deze manier kan een website gegevens opslaan die bij uw browser en uw bezoek horen.

Zo'n cookie bevat bijvoorbeeld de inhoud van uw winkelwagentje in een webshop, of een stukje data wat aangeeft dat u ingelogd bent, bijvoorbeeld op XS4ALL Webmail, Facebook of Gmail. Telkens als u een nieuwe pagina bezoekt weet de site door het cookie wat u aan het bestellen bent, of dat u reeds ingelogd bent. Om een onderscheid te maken noemen we cookies voor dergelijke doeleinden "technische cookies".

Cookies kunnen ook dienen om uw browser en uw bezoek uniek te herkennen, om bijvoorbeeld te analyseren hoe bezoekers zich over een site bewegen, om de effectiviteit van online reclamecampagnes te meten of om aan de hand van surfgedrag bepaalde advertenties te tonen. Deze onderscheiden we als "analysecookies" en "advertentiecookies". Al deze cookies werken anoniem. We zijn niet geïnteresseerd wie onze website bezoekt, maar we willen wel graag weten hoe een bezoek aan onze website verloopt.

Wat doet XS4ALL met deze cookies?

Analysecookies: XS4ALL gebruikt cookies om het bezoek aan onze website te analyseren. We volgen u niet persoonlijk, de cookies werken volledig anoniem. Door deze cookies krijgen wij inzicht in hoe gebruikers zich over onze site bewegen. Kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt? Of klikt u misschien heel vaak van de ene naar de andere pagina voordat u de juiste pagina gevonden hebt? Door deze inzichten kunnen wij onze website verbeteren, en dat is goed voor ons en voor onze klanten.

Advertentiecookies: XS4ALL maakt gebruik van banners en andere online reclamecampagnes. Om de effectiviteit van deze campagnes te meten worden cookies gebruikt. Als u een website bekijkt met daarop een banner van XS4ALL wordt er een cookie geplaatst door de partij die de banner voorziet. Op onze website plaatsen wij een code afkomstig van diezelfde partij. Als u na het zien van de banner onze site opent wordt het eerder ontvangen cookie weer teruggestuurd naar deze partij. Op deze manier kan gemeten worden hoe effectief een banner of andere reclame-uiting is.

Daarnaast kan ook zogenoemde retargeting toegepast worden. U heeft bijvoorbeeld eerst op een reclame-boodschap over XS4ALL Televisie geklikt en hierna ons Alles-in-1 pakket bekeken, maar niet besteld. Retargeting betekent dat u later een reclame-boodschap over het 3-in-1 pakket te zien krijgt op de plek waar normaal een boodschap over Televisie zou staan. Op deze manier is het dus mogelijk om reclame-boodschappen toe te spitsen op de interesses van de bezoekers.

Geeft u XS4ALL toestemming voor het plaatsen van cookies?

Nee
XS4ALL mag alleen noodzakelijke cookies verzamelen om de website te laten werken of die gebruikt worden om informatie te krijgen over de kwaliteit of effectiviteit van de website.
Ik geef geen toestemming
Ja
XS4ALL mag cookies plaatsen om de gebruikerservaring van de website te optimaliseren en relevantere (XS4ALL) advertenties te tonen.