Kookboek


Vis en Zwaard
zwaardvis ala Eric voor een intiem dinee voor twee

Leg de zwaardsmoten met wat zout en peper in een kom. schenk er de wijn over samen met de zeer fijngesnede rozemarijnblaadjes en de knoflook. De zwaaardvismoten moeten goed onderstaan. Minstens 1 uur laten marineren. vis afgieten en bewaar de marinide. Ik giet daarnba de vis af en bewaar de marinade. Wrijf een zware pan in met een beetje olie en verwarm hem. Bestrooi de vismoten met kruim en kappertjes, doe ze in de pan en stoof ze aan weerskanten tot ze bijna gaar zijn. Af en toe met de marinade bedruipen. Klop in een kommetje de rest van de olie met het citroensap en schenk dat over de vis en laat geheel nog een paar minuten stoven.
Warm opdienen met patatte al forno en gebakken spinazie met knoflook, zout en citroensap...


Snelle Snoep Pasta
pasta met zalm en roomkaassaus

Kook de pasta in ruim water met een scheutje olijfolie al dante.
Doe de zalm, boursin, melk en kruiden bij elkaar in een pannetje en verwarm dit, en maak er een smeuige massa van. Breng het op smaak met bouillonpoeder.
Doe de pasta op voorverwarmde borden, giet de saus over de pasta en maak het af met gehalverede zwarte olijven, en fijn geknipte basilicum.


Groene Soep die het altijd Goed doet
courgettesoep

Ontkroon de courgette. Snij haar met huid en haar in plakken. Kook de plakken in de halve liter bouillon gaar, plus minus 10 minuten. Doe het hete mengsel in de huishoudmachine en blendeer het geheel. Voeg de verse basilium toe en laat dit mee pureren. Ga door tot dat er een mooie gladde groene soep is ontstaan. Voor het opdienen de soep weer op temperatuur brengen.


Simpele Soep voor arme luizen
eenvoudige imitatie haaienvinnensoep

Laat de bouillon aan de kook komen en knijp drie tenen knoflook er boven uit. Even door laten koken en na enkele minuten de bouillon binden met een papje van aangezet aardappelmeel. Als de soep op de juiste dikte is, onder goed roeren het gekluste ei in de kokende soep gietenen laten stollen. Eventueel de soep verder afmaken met sliertjes ham en fijngeknipte bieslook


Zoetzure witte salade
eenvoudige griekse wittekool salade

Doe in een steelpannetje 50 ml water, azijn, een lepel honing en wat kummel. Verwarm dit en laat het een paar minuten zachtjes trekken. Proef of de verhouding zoet zuur de tong streelt. Giet de vloeistof over de geschaafde witte kool en schep het geheel om. Laten afkoelen en serveren als salade bij turkse of griekse gerechten.


Ga terug in de keuken


Ga naar buiten (voordeur)

schrijf je reactie naar:

Copyright ziklies@dds.nl