Witlof, ham en kaas

Snijdt van 6 stronkjes witlof de achterkant af en kook (beetje zout) ze in minder dan een kwartiertje gaar. Laat ze uitlekken in een (roestvrijstalen) vergiet. Neem 8 tot 10 dunne plakken ham (ham naar keuze). Wikkel de witlof hierin en wel zodanig dat het kookvocht eerst uit de witlof gelopen is (gebruik daarvoor een vork). Kwast een overschaal (20 x 30 cm) in met een scheutje olijfolie en leg de witlof strak tegen elkaar aan. Overgiet ze met een scheut room en een scheut witte wijn. Verdeel een eetlepel franse mosterd naast de witlof. Overdek met jong-belegen kaas. Combinatiemagnetron : niet minder dan 20 minuten op 500 Watt en 180 graden. Ondertussen ongeveer 1 pond aardappelen 20 minuten koken. Pureren met een scheut melk en een klontje roomboter tot een vaste massa. Voeg 1 fijngesneden ui of knoflook en royaal nootmuskaat toe. Goed roeren en nog even op het vuur zetten. Pas op voor aanbranden, dan is de puree echt niet meer te gebruiken. Dus steeds omspatelen. Serveren door de saus uit de ovenschaal over de puree te scheppen.

TERUG NAAR HET HOOFDMENU