Nieuwsbrief

GEUZENBUURT

FEBRUARI 2006

Nieuws uit de buurt

Introductie nieuwe wijkagent

Beste bewoners van de Geuzenbuurt, op deze wijze wil ik mij voorstellen als uw "nieuwe" wijkagent. Mijn naam is Han Ulderink, ik ben 45 jaar oud. Ik ben vier jaar wijkagent aan de overzijde van de Jan van der Heijdenstraat geweest en ik verving af en toe mijn collega Ton Beffers. Vanaf heden ben ik fulltime wijkagent in Oud Oost en is Ton Beffers met de FLO.

Ik begrijp dat sommige mensen zich afvragen; wat doet zo'n agent nu in de wijk? Kort gezegd is het mijn taak de wijk zo leefbaar mogelijk te houden voor zowel jong als oud. Het is voor mij onmogelijk deze taak in mijn eentje te doen. Ik wil graag van de bewoners van de wijk horen wat er, door de politie, verbeterd kan worden in de buurt. Mijn bedoeling is in ieder geval met enige regelmaat door de wijk te lopen of te fietsen en dat zowel overdag als 's avonds. Ik hoop op deze wijze het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten. Mocht u zaken aan de kaak willen stellen, denk aan veiligheid, verkeers overlast ea., laat u mij dat dan weten.

Ik ben op de volgende wijze bereikbaar:

Tel.: 0900-8844 u wordt dan doorverbonden of een bericht voor mij wordt achtergelaten.

email : han.ulderink@gooi.politie.nl

Parkeren

Met regelmaat komen er bij ons klachten binnen over het gevaarlijk dubbelparkeren in o.a. de Geuzenweg en de Leeghwaterstraat, hoofdzakelijk in de avond en nacht.

Onlangs is er brand geweest in de Huijgensstraat en gelukkig kon de brandweer vanaf de Simon Stevinweg aanrijden. Als zoiets op de Geuzenweg of Leeghwaterstraat zou gebeuren is het leed niet te overzien.

Wij hebben dit al aangegeven bij de gemeente en in wijkschets ‘over ’t spoor’ is dit onder de aandacht van de gemeente gebracht. Er zal onderzocht worden hoe dit aangepakt gaat worden.

In afwachting daarvan hebben wij dit ook onder de aandacht van de nieuwe wijkagent gebracht. Het dubbel parkeren is reeds lang gedoogd geweest, maar door de toename van auto’s en de vele grotere bedrijfswagens zal de wijkagent het parkeerprobleem onder de loep gaan nemen. Hij zal regelmatig door de wijk komen en mocht de situatie daar aanleiding voor geven dan zullen er eerst waarschuwingen worden uitgedeeld. Blijft het probleem zich voordoen, dan zal het gedoogbeleid opgeheven worden en zal er bekeurd gaan worden.

Dus: denk niet "ze kunnen er wel langs", maar houd rekening met het bovenstaande. Ook het parkeren op de hoeken van de straat is uit den boze, hier zal zonder pardon tegen opgetreden worden.

HogeLarensehof

De verwachting is dat in het derde kwartaal 2006 de nieuwe woningen zullen worden opgeleverd.

Pand Leeghwaterstraat 100

De Gemeente is in overleg met eigenaar over de bouwaanvraag, want die voldoet niet aan het bestemmingsplan. De brief van omwonenden wordt hierbij meegenomen.

Pand Onkenhout

Gemeentelijke randvoorwaarden zijn vast-gesteld. De ontwikkelaar moet (POG) nu een aanvraag doen voor het omzetten van de functie in het bestemmingsplan. Daarna moet ook nog de bouwaanvraag gedaan worden. Het gaat om 24 eengezingswoningen, waarbij al het parkeren (ook voor de bezoekers) op eigen terrein moet plaats vinden.

WinterWijkWandeling

Op woensdagavond 25 en zaterdagochtend 28 januari 2006 hebben er winterwijk-wandelingen in de wijk Oost plaatsgevonden.

Dit is gebeurd op initiatief van de wethouder Stedelijke Vernieuwing Ben Hammer en Anne-Jo Visser die projectleider is voor het Stads Vernieuwings Project in de wijk Over het Spoor. Er is vanuit de provincie Noord-Holland geld beschikbaar gesteld voor Stedelijke Vernieuwing in Hilversum en een deel van dat budget is voor de wijk Oost beschikbaar gesteld voor de periode 2005 t/m 2009.

De winterwijkwandeling was met name bedoeld om knelpunten aan te wijzen en mogelijke oplossingen te vinden. Bewoners uit de wijk Oost zijn via een nieuwsbrief en via de lokale media gevraagd om knelpunten binnen hun wijk kenbaar te maken en suggesties te doen over wat mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn.

Bij de winterwijkwandelingen waren naast bewoners, vertegenwoordigers uit de gemeente, raadsleden van politieke partijen en de pers aanwezig.

Na afloop is er nog even verder gepraat over andere zaken. Ter sprake kwam hoe autochtonen en allochtonen goed met elkaar kunnen omgaan in hun wijk. Voorlichting over dit onderwerp, maar ook hoe bewoners bijvoorbeeld het best met hangjongeren omgaan is belangrijk, aldus de opbouwwerker van het SIS voor de wijk Oost, Tukkie Tuk.

Hans Haselager van de PvdA merkte op dat problemen als bijvoorbeeld hondenpoep, niet alleen door de gemeente kunnen worden opgelost. Alhoewel de gemeente de handhaving van regels kan verbeteren of op aanwijsbare plekken vaker kan opruimen, is het ook een zaak van bewoners uit de buurt en hondenbezitters om een bijdrage te leveren.

De gemeente gaat nu verder aan de slag met de inventarisatie van de knelpunten en mogelijke oplossingen. In mei 2006 zal er een conferentie worden georganiseerd met bewoners en investeerders om te kijken voor welke plannen draagvlak bestaat en welke plannen gerealiseerd kunnen worden

Buurtactiviteiten
2006

Zie ook:

http://www.buurtenonline.nl

Carnavalsdisco

Zondag 26 februari van 13.30u tot 15.00u is er carnavalsdisco voor kinderen tot 14 jaar.

Verkleed je zo mooi mogelijk, er zijn prijsjes te winnen.

Op deze middag zal er een demonstratie zijn van een breakdancegroep en kun je lekker meedansen. Natuurlijk zijn ouders en opa’s en oma’s ook van harte uitgenodigd. Entree is € 1.60. Hiervoor krijg je 2x limonade en 1x chips.

Rommelmarkt

Zondag 12 maart is er weer rommelmarkt van 10.00 tot 13.00 uur. Reserveren kan via tel. Nummer 035-7721776

Buurtfeest

Zaterdag 10 juni zal er weer een buurtfeest zijn. Vanwege de vele positieve reacties naar aanleiding van het 100-jarig jubileumfeest afgelopen jaar hebben we besloten om dit buurtfeest jaarlijks terug te laten keren.

Kinderbingo

De kinderbingo vindt plaats iedere 2e zondag van de maand van 13.00u tot 16.00u

Kinderdisco

Dit is iedere 4e vrijdag van de maand.

KinderVakantieAvonturen tijdens de Voorjaarsvakantie!

Wijkcentrum de Geus doet voor het eerst mee met de "KinderVakantieAvonturendagen" en wel op maandag 20 februari.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen die dag spannende en gezellige activiteiten doen. Het avontuur heeft als titel ‘Het Reizende Bakmeel’, waarbij de kinderen eetspelletjes doen, een tomatenschilderij maken en een wedstrijd tafeldekken doen. Ook maken ze zelf een koksmuts en gaan ze buiten op zoek naar spullen voor de bossoep. Kortom, een dag vol leuke en gekke activiteiten.

Het programma start elke dag op een andere locatie om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De ouders dienen een lunchpakketje en regenjas mee te geven en de kinderen kleren aan te doen die vies mogen worden. De kinderen hoeven zich van tevoren niet aan te melden, maar dienen wel op tijd aanwezig te zijn. Er kunnen max. 40 kinderen meedoen. Kosten: €2 per kind/ dag.

De kindervakantieweken kunnen niet worden georganiseerd zonder vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken en willen helpen bij bijvoorbeeld het begeleiden van spelletjes of het verzorgen van de limonade.

Voor meer informatie of voor aanmelding als vrijwilliger kan men contact opnemen met Martin van Rooijen op telefoonnummer 035 - 6409157.

Nationale straatspeeldag

Dinsdag 14 maart is er een voorbereidings-bijeenkomst voor bewoners die ideeën willen opdoen en/of uitwisselen voor het organiseren van de straatspeeldag.

De spelregels en welk stimuleringsbudget er beschikbaar is wordt verteld projectleider Carolien Jansson van SIS-opbouwwerk.

In onze buurt wordt op zaterdag 10 juni Straatspeeldag gevierd, in combinatie met het buurtfeest (101ste verjaardag!) bij buurthuis de Geus.

Kijk uit naar onze oranje flyer voor meer informatie.

Oproep 1

Wij proberen zoveel mogelijk materiaal te verzamelen van de buurt. Ook filmpjes zijn welkom. Heeft u (of weet u iemand) die nog oude foto’s van de Geuzenbuurt heeft, mail dan aub naar: benb_geuzenbuurt@zonnet.nl. Wij willen ze graag kopieren.

Oproep 2

Heeft u een idee, een klacht, een suggestie mbt onze buurt? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar:

benb_geuzenbuurt@zonnet.nl.

 

Bericht vanuit SIS

De opbouwwerker van de welzijnstichting SIS kan onafhankelijk advies en ondersteuning geven. Wilt u samenwerken aan een buurtthema of een buurtactiviteit opzetten dan kunt u zich melden bij de opbouwwerker Marcel Smeenk. Marcel neemt deze buurt over van Tukkie Tuk, die in het andere wijkdeel van Oost blijft werken.

Het spreekuur van ‘t opbouwwerk is iedere maandag 15.00-16.00 uur in wijkcentrum St.Joseph, Minckelersstr 71 (behalve tijdens school-vakanties).

Sociale Zorg

Wanneer u het even niet zo gemakkelijk heeft; de eindjes moeilijk aan elkaar kunt knopen en daardoor meer en meer alleen komt te staan, kan men ondersteuning krijgen.

Er verandert veel in de overheidsregels, maar daar mogen bewoners niet de dupe van worden. Door ervoor te zorgen dat een ieder een basis heeft, bed-bad-brood, waar men recht op heeft, hoeft er niemand "uit de boot te vallen". Bewoners worden bij allerlei technische zaken bij hun straat of buurt betrokken. Dit kan en is heel goed, maar dan is een geode basis van welzijn van groot belang.

Meer informatie bij Versa of SIS. (er wordt discreet met gegevens omgegaan)

Interculturele Salon

Zondag 5 maart van 12.00-15.00 uur in wijkcentrum St.Joseph "Dansen(d) om de Wereld". Entree: € 3,00

Oost in Beweging

Bewegen is voor iedereen belangrijk en goed voor lijf en leden. "Een dag niet bewegen is een dag niet geleefd". In 2006 zal SIS op verschillende manieren Oostbewoners in beweging proberen te krijgen. We organiseren een Beweegmarkt om u wegwijs te maken, informatie over sport en beweegactiviteiten in Oost te bundelen en om gezondheidscampagnes onder de aandacht brengen. Meer informatie en/of contact:

oostinbeweginghilversum@hotmail.com of bel 642 3322.

 

Belangrijke telefoonnummers

Wijkcentrum de Geus 6834169

Rahim Agovic-beheerder De Geus 6834169

Service Meld Punt H’sum 6292345

Han Ulderink - Politie 0900-8844

Buurtconcierges 6468218

Grof Vuil (G.A.D.) 6991888 Marcel Smeenk-opbouwwerker 6423322

of m.smeenk@sishilversum.nl

Idsert Wouda–jongerenwerk 6853231

VERSA-maatschappelijk werk 6830154

Kijk ook op:

www.bewonershilversum.nl.tt/

www.ho-ho.nl

www.hilversum.nl

Op www.buurtenonline.nl vindt u meer informatie over buurtsites in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------

Het gebied van de Geuzenbuurt:

Alle straten tussen de grote spoorwegovergang, Geuzenweg-Noorderweg-Huygensstraat-Hoge Larenseweg-Jan vd Heijdenstraat en Cruquiusstraat.

 

Oplage: 950 exemplaren