Zendmasten t.b.v. mobiele telefonie in strijd met mensenrechten
Garcia Quantanaschool in Valladolid (Spanje) sluit deuren door leukemie
Zendmasten vlak naast woonhuizen geplaatst in Amsterdam
Bangladesh wil een verbod op mobieltjes
Mobiel bellen zorgt voor toename stress
Plaatsen van UMTS antennes gaat gewoon door
Gecamoufleerde gsm-masten en de Amerikaanse verkiezingen
Veel illegale zendmasten op woningen
Heb ik inspraak?
Mobiles on the brain

Zendmasten, geplaatst zonder inspraak, vlak naast het ex-kraakpand
Tetterode in Amsterdam door Woningbouwvereniging  'Het Oosten'.

No Cells for Bangladesh Kids By Elisa Batista
2:00 a.m. June 5, 2002 PDT 
While a federal judge in Baltimore, Maryland, is deciding whether there's enough evidence to sue cell-phone companies for  making products that cause cancer, the Bangladesh government has made up its mind that mobile phones are harmful. 

Bangladesh plans to ban mobile phones for children under 16 to protect them from what it says is exposure to radiation that could damage their brains. The country's environment minister did not present any scientific research to support the ban  when he outlined a plan at a recent conference of doctors and scientists in the capital of Dhaka. 
                                                                       The cell-phone industry has always claimed there is no
                                                                       scientific evidence that cellular phones are bad for users'
                                                                       health, but the jury is still out. 

                                                                       In a decision that will set a precedent for whether cancer
                                                                       patients can sue their wireless phone companies, U.S. District
                                                                       Court Judge Catherine Blake is close to determining whether
                                                                       Baltimore neurologist Chris Newman has sufficient evidence to
                                                                       sue the industry for giving him brain cancer. 

 Newman is suing Motorola, Verizon Communications, Bell Atlantic, Bell Atlantic Mobile, SBC Communications, the Telecommunication Industry Association and the Cellular Telecommunications and Internet Association for $800 million, alleging that an analog cell phone caused cancerous tumors to grow behind his right ear. 

Newman's case largely rests on the research and testimony of Dr. Lennart Hardell of Sweden. In April, the European Journal of Cancer Prevention published an epidemiology study by Hardell linking mobile-phone use and brain cancer. 

Plaatsen UMTS-antennes gaat door (10/11/2003) 

Minister Brinkhorst van Economische Zaken ziet geen reden te stoppen met de plaatsing van UMTS-antennes. Hij schrijft dit in antwoord op vragen van de Tweede Kamerleden Duyvendak  en   Vendrik (beiden GroenLinks) en Van Dam (PvdA).

De Kamerleden stelden hun vragen, nadat uit onderzoek van TNO was gebleken dat 
UMTS-antennes bij mensen duizeligheid en tintelingen kunnen veroorzaken. De onderzoekers 
bootsten het effect van de antennes na in een laboratorium. In hoeverre de gevolgen schadelijk
zijn voor mensen, konden de ze niet vaststellen. Het is namelijk nog onduidelijk of de effecten 
tijdelijk of permanent van aard zijn. 

Hoewel Brinkhorst het TNO-onderzoek serieus neemt, ziet hij vooralsnog geen aanleiding het 
beleid te wijzigen. Hij benadrukt dat telefoonmaatschappijen die een UMTS-licentie hebben 
contractueel verplicht blijven om voor 2007 een landelijk dekkend netwerk aan te leggen. 

Brinkhorst en zijn collega's Dekker ( Ruimtelijke Ordening) en Hoogervorst (Volksgezondheid) 
pleiten wel voor verder onderzoek naar de effecten van UMTS-antennes. Ze vragen de 
Gezondheidsraad hierover advies uit te brengen. De Gezondheidsraad adviseerde eerder over
de gevolgen van GSM-antennes. 
 

Momenteel zijn telecombedrijven druk bezig UMTS-antennes te plaatsen, onder meer op 
flatgebouwen. Hoeveel antennes er al in Nederland staan is niet bekend. Volgend jaar worden in 
de Randstad de eerste antennes in gebruik genomen. UMTS moet de opvolger worden van 
GSM, de huidige standaard voor mobiele telefonie.
 

Veel illegale zendmasten op woningen 
(Van een verslaggever)
© Het Parool, 26-6-2001

AMSTERDAM - Stadsdeel Zuideramstel is kwaad op telecombedrijven als Dutchtone en Telcom, die keer op keer proberen zonder vergunning gsm-masten op torenflats te plaatsen. Zo is al meermalen gepoogd antennes op de flats van de Van Nijenrodeweg te zetten. Eerder dit jaar probeerde Dutchtone een mast neer te zetten op een flat aan de straat Bolestein.
 

Volgens het stadsdeel nemen de telecombedrijven het niet zo nauw met de regels voor gsm-masten. Terwijl ze weten dat voor plaatsing nog steeds een vergunning nodig is, blijven ze het proberen.

De bewoners van de Bolestein zijn bang dat de elektromagnetische straling van de antennes leidt tot gezondheidsproblemen. Ze beklaagden zich bij Zuideramstel, dat de mast vervolgens liet weghalen.

Daarop vroeg de eigenaar van de flat, Philips Pensioenfonds, een vergunning aan. Maar hoewel de aanvraag nog in behandeling is, werd gisterochtend opnieuw geprobeerd een mast te plaatsen. Deze keer was het telecombedrijf Telfort dat de poging ondernam. Ook nu greep het stadsdeel in. Volgens een woordvoerster van Telfort was de poging van gisteren te wijten aan 'miscommunicatie' tussen het stadsdeel en Telfort.

Rolf Ritter, voorzitter van de huurdersvereniging De Witte Torens in Buitenveldert, wijst Philips Pensioenfonds als boosdoener aan. Ritter: ''Het gaat hun natuurlijk om het geld. Er worden forse bedragen neergeteld voor de toestemming voor het plaatsen van zo'n mast. We hebben nu een bezwaarschrift ingediend.'' Het pensioenfonds laat weten niet op de kwestie in te willen gaan.

Op dit moment is een vergunning voor het plaatsen van een zendmast nog verplicht. Maar het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt aan een convenant tussen het rijk, de gemeente en de telecombedrijven, dat de regels moet versoepelen.

Masten onder de vijf meter moeten volgens het convenant zonder vergunning kunnen worden neergezet wanneer de eigenaar van het pand zijn toestemming heeft gegeven. Maar minister Tineke Netelenbos wil dat ook de bewoners van het pand inspraak krijgen.

© Het Parool, 26-6-2001

Er zijn plannen om een GSM-antenne te plaatsen op of vlakbij mijn huis. Heb ik inspraak? 
 
Toestemming 
Allereerst moet altijd toestemming gevraagd worden als u eigenaar bent van de grond of het dak. Dat ligt anders als u een huis huurt. Dan moet de verhuurder toestemming geven voor het plaatsen van de GSM-antenne. Met ingang van 15 augustus 200? zijn antenne-installaties tot vijf meter
bouwvergunningvrij. Dat is afgesproken in het convenant dat de rijksoverheid heeft gesloten met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de operators van mobiele communicatie. Het convenant regelt ook dat u als huurder het recht hebt van instemming. Als meer dan vijftig procent van de huurders van een woongebouw bezwaar maakt tegen plaatsing van de antenne, dan gaat de plaatsing niet door. 

Ministerie VROM  


Gecamoufleerde gsm-masten en de Amerikaanse verkiezingenGeplaatst op 03.08.2004 om 17:08:43 uur | 508 bekeken | Straling | WWW.NIBURU.NL | print

Vorige herfst zag ik hoe een gsm-mast werd opgericht door een aantal mannen in gewone kleren, achter het gebouw van de Vrijmetselaar. Het ding werd vlug en zonder enige fanfare opgezet. Wat mij de wenkbrouwen deed fronsen was dat de mast er uitzag als een gewone vlaggenmast. Dit was erg verdacht. De gecamoufleerde, stiekeme mast werd zonder enig protest, waarschuwing of aankondiging aan de lokale ondernemers of inwoners, opgericht.


Klik om te vergroten

Aangezien ik een nieuwsgierig persoon ben, ging ik op onderzoek uit en ontdekte tot mijn grote verbazing dat deze gecamoufleerde masten door het hele land haastig worden opgezet, bij de duizenden. Verborgen microgolf- en mobiele telefoonmasten, verkleed als cactus, palmboom, kerkkruis, watertoren en pijnbomen. Dit gebeurt zonder de gebruikelijke protesten rondom mobiele telefoonmasten.

Bedrijven als Stealth Concealment Solutions of Charleston, S.C, doen goede zaken. Zij verbergen deze masten om ze in het landschap in te passen. Het wordt geschat dat tegen de 30% van nieuwe masten die worden opgericht, stiekem gecamoufleerd zijn.

Als men de snelle vorderingen in de elektromagnetische en psychotronische controle technologie bekijkt, is deze trend om masten te verbergen nogal sinister. Als wetenschappers er in kunnen slagen de menselijke spraak in de hersenen van doven te projecteren, zoals Dr. Joseph C. Sharp van het Walter Reed Army Institute voor wetenschap deed in 1974, denk dan eens aan wat ze nu kunnen.

Denk aan dit citaat van een pionier in elektromagnetische mind control: “De mens heeft niet het recht zijn eigen geest te ontwikkelen. Dit soort liberale ideeën lijken erg mooi. Wij moeten de hersenen elektronisch controleren. Op een dag zullen legers en generaals gecontroleerd worden door elektrische stimulatie van de hersenen.”” – Dr. Jose Delgado -1974 Congressional Record, No. 262E, Vol. 118.

Hier is nog een veelzeggend citaat: “Hedendaagse neurologie suggereert het bestaan van fundamentele algoritmen waardoor alle transductie van sensoren wordt vertaald in de intrinsieke code, speciaal voor de hersenen. Het directe stimuleren van deze codes binnen de menselijke limbic cortices door toegepaste elektromagnetische patronen, zou energie niveaus kunnen vereisen, die binnen het bereik zijn van zowel geomagnetische activiteit als hedendaagse communicatienetwerken. Een proces dat is gekoppeld aan de nauwe band van hersentemperatuur zou alle normale menselijke hersenen kunnen beïnvloeden door een subharmoniek wiens frequentiebereik van ongeveer 10 Hertz slechts zou variëren met 0.1 Hertz.” -
On the Possibility of Directly accessing every human brain by electromagnetic induction of fundamental algorithms - by M.A. Persinger, Laurentian University / Perceptual and Motor Skills, June 1995, 80, 791-799.

En nu een laatste citaat om het onderwerp verborgen mobiele telefoonmasten in een juist politiek perspectief te zetten: “Als een expert en jurist verklaar ik: in Kiev werd een massaproductie va Psychotronische Briogeneratoren en hun testen gelanceerd. Ik kan niet stellen dat er gedurende de staatsgreep die generatoren in Kiev werden gebruikt. Maar het feit dat ze gebruikt werden, is bewijs genoeg voor mij. Wat zijn Psychotronische generatoren? Het is een elektrisch apparaat dat het effect van geleide controle op menselijke organismen uitoefent. Het heeft in het bijzonder effect op de rechter en linkerhelft van de cortex. Dit is ook de technologie van project Zombie 5 in de VS….ik heb hier ervaring mee, omdat ik zelf zo’n generator heb ontworpen.” Citaat van Victor Sedleckij, Vice President van de League of Independent Soviet Scientists / Komsomolskaya Pravda / August 27, 1991

Met de opkomende presidentiële verkiezingen is het waarschijnlijk dat dit gecamoufleerde mastennetwerk dat zo haastig opgezet wordt, bedoeld is om een belangrijke rol te spelen in het beïnvloeden van gedachten en beslissingen van Amerikaanse stemgerechtigden, op afstand.

Is er enige misdaad die de Neconservatieven niet zouden doen om hun wurggreep op macht vast te houden?

Bron: Lightwatcher

Overigens: wij hebben die gecamoufleerde masten ook in Nederland, kijk op: www.gsm-antennes.nl, klik op een bedrijf en dan op camouflage.

BMJ 1999;318:1495 ( 29 May )
Reviews
Multimedia

Mobiles on the brain 

"The Mobile Mystery," Panorama, BBC1, Monday 24 May, 10 05 pm 

   Media attention has once again focused on alleged links between use of mobile phones and an increased risk of brain tumours. Panorama used two case histories to illustrate the possible damaging effects of these proliferating "essentials." One patient developed "band-like" headache, mood swings, and memory problems, and the other patient developed a brain tumour. 

Also, two as yet unpublished studies from Sweden and the United States were reported to support the alleged link between mobile phone use and brain tumours. Details were sketchy about both studies. In the first, Dr Lennart Hardell from the Orebro Medical Centre in Sweden reported a retrospective analysis of 200 patients who had developed brain tumours. The patients were asked about their use of mobile phones. Panorama suggested that Dr Hardell had found almost 2.5 times the expected rate of brain tumours in phone users. In fact, he stated that there was no significant increase in tumours overall but that there seemed to have been a 2.5-fold increase in numbers of brain tumours in certain areas of the brain. These areas were related to the side of the head where the antenna of the mobile phone was located during phone use. 

These are interesting findings, but there are many pitfalls in drawing conclusions from them. The numbers of patients were small, and we weren't told whether the areas were predetermined or decided post hoc. The retrospective nature of the study may have led to reporting and recall bias. Patients presumably knew the side of the head on which their tumours were located and may therefore have been more likely to suggest that it coincided with the ear used most often when using a mobile phone. No information was given on whether a dose-response relation existed regarding phone use or type. 

Dr George Carlo, head of the Carlo institute, a $25m research body "funded by the mobile phone industry" to perform independent research in the United States, also spoke of unpublished data that he has submitted to the Food and Drug Administration. He suggested that microwaves from mobile phones may cause damage to DNA and may increase the risk of brain tumours in rats (but only on the right side). He argued that manufacturers can no longer responsibly suggest that there is no problem with mobile phones and asked the industry for millions of dollars for more research. 

[image]   Mobile users need not rush for a hard hat 
 
Three other researchers were interviewed in the programme. One, who had examined the effects of microwaves on rat brains and had found some DNA breaks, argued that the results suggested that microwaves had some effect on brain. However, the work was later repeated with slightly different methodology, and no damage was found. 

Other research suggesting potential benefits of mobile phone use were usedperhaps bizarrelyby the programme makers as evidence that deleterious effects may also occur. An investigation of the effect of mobile phone emissionsin which rats were exposed to emissions for two hours a day for their lifetimehad found, if anything, a decrease in the number of brain tumours. This was taken to suggest that there was "some biological effect." The mobile phone company involved was castigated for not renewing funding for the research and for keeping the results secret. Dr Alan Preece from Bristol University studied reaction time in 36 mobile phone users and found improved reaction times; results that were again interpreted as showing some interference with brain function. 

What is known about the radiation produced by mobile phones? They emit 1000 times less radiation than an x ray scan and emit only during conversation. The skin and skull absorb half of the energy, and the remaining half may reach the brain and then be converted to heat. The UK National Radiological Protection Unit has set a safety limit of emission of radiation for mobile phones of 10 Watts/kg (specific absorption rate). Panorama's own research, commissioned from the National Physical Laboratory, of seven mobile phones to examine the emission levels showed that the phone judged to be the "worst" (Nokia 2110, with a specific absorption rate of 0.44) was more than 20 times below the recommended safe level, whereas the "best" was 500 times below the recommended safe levels (Motorola Star Tac 70, specific absorption rate 0.02). Panorama highlighted the 20-fold difference between the best and the worst and suggested that companies let the public know of the levels of emissions of various phones. 

The programme despite the holes in the science is likely to cause widespread concern. Currently, one in four people in the United Kingdom and half a billion people worldwide use a mobile phone. However, the large numbers already using mobile phones provide one source of reassurance. If there was a link between mobile phones and brain tumours we would be experiencing a dramatic increase in the incidence of primary brain tumours in the young and working population in developing countries. No such increase has yet been identified in people aged under 65. 

What advice is currently reasonable to give to mobile phone users? Mobile phone companies could inform consumers of the emission of radiation from their mobile phones, irrespective of whether there was any health risk, and leave consumers to make up their own minds on how important this is. "Hands-free systems" reduce emissions to the skull by 90%, and their use would seem reasonable (with the added bonus of reducing the number of road traffic accidents). Microshields designed to protect the head will reduce emissions by 80% again, their use would be harmless if not beneficial. 

Reducing mobile phone use would also reduce contact with microwave emissionsand make life quieter for us all. These are all issues of personal choice rather than of public health, because all the mobile phones tested for the programme fell well within current recommended radiation limits and there is no evidence that extremely low emissions are better than low emissions. 

Any link between mobile phones and brain tumours remains to be proved. Very large and careful epidemiological studies would be required to clarify the issue or provide estimates of attributable risk. Panorama failed to provide this level of evidence. 

http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/318/7196/1495

Robin Grant, consultant neurologist.  

Department of Clinical Neurosciences, Western General Hospital, Edinburgh 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
© BMJ 1999 

Rapid Responses:
Read all Rapid Responses 

Is Absence of Evidence Enough? 
Albert Gjedde 
bmj.com, 4 Dec 1999 [Full text] 
Question 
Michael Jones 
bmj.com, 22 Jan 2001 [Full text] 
Mobile Phones : Accentuating a Neurological Condition 
Zain Hamidi 
bmj.com, 22 Jun 2002 [Full text] 
 
 

zendmasten
vereniging tegen zinloos gebeld
mobiel bellen zorgt voor toename stress
Stichting Visie