culinaire
zaken
.nl
Druiventaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
2.50
200
125
3
3
1
1
1
1
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
blaadje
glaasjes (borrel)
pak
zakje
zakje
druif (wit) ingrediënt info
druif (muskaat-) ingrediënt info
room (slag-)
kwark
boter (bak-)
suiker
gelatine
Grand Marnier
biscuit (kokos-)
taartgeleipoeder (helder)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met een doorsnee van 24 cm met op maat geknipt bakpapier.
Meng de verkruimelde biscuitjes en de zachte boter tot een samenhangend mensel (dat gaat het gemakkelijkst in een foodprocessor). Druk het mengsel met de hand gelijkmatig aan over de bodem van de vorm en zet in de koelkast om op te stijven.
Week de gelantine een paar minuten in ruim koud water, en los met aanhangend vocht op laag vuur op (de gelatine mag niet koken). Roer de opgeloste gelatine door de kwark.

Klop de slagroom met de suiker en de likeur stijf en spatel door de kwark.
Verdeel de kwarkroom over de taartbodem, strijk de bovenkant glad en zet het in de koelkast om op te stijven.

Rooster de amandelen in een droge koekepan tot ze gaan kleuren.
Berei-
ding
Was de druiven, pluk ze van de steeltjes en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Maak van buiten naar binnen afwisselend ringen van blauwe en witte druiven op de taart.

Maak de taartgelei volgends de aanwijzingen op het pakje en giet een dun laagje van de iets afgekoelde gelei over de druiven. Of bestrijk de druiven met een kwastje met de gelei.

Zet de taart tot kort voor het serveren in de koelkast en verwijder de rand van de vorm.
Druk de amandelen tegen de rand van de taart.
Voedings-
waarde
Energie3116 KiloJoules
742 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
7 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.