culinaire zaken .nl |
Russische okrosjka | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Rusland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
liter stuks stuks eetlepel stuks stuks stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel stuks naar smaak |
kefir radijs ui (voorjaars-) room (zuur) wortel ei (kip) meiknol aardappel dille (vers) mosterd suiker komkommer zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappel, de wortels en het meiraapje. Snijd deze groenten in lucifertjes, die in enkele minuten worden gaargestoomd. Snijd de komkommer in kleine blokjes, het wit en het groen van de lente-uitjes waar de wortels vanaf zijn gesneden in ringen, en de radijzen in plakjes. Hak de dille fijn (gebruik eventueel diepvriesdille). Prak de gepelde eieren. Roer al deze ingredienten en de room door de kefir of door de met mineraalwater met prik aangelengde 3/4 liter yoghurt en breng deze koude soep op smaak met een beetje suiker en mosterd. Eet eventueel donkerbruin brood bij de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 450 KiloJoules 107 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 5 gram 2 gram |