culinaire
zaken
.nl
Russische okrosjka
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
liter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
kefir ingrediënt info
radijs ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
room (zuur)
wortel
ei (kip)ingrediënt info
meiknol
aardappel ingrediënt info
dille (vers)
mosterd
suiker
komkommer
zout
Berei-
ding
Schil de aardappel, de wortels en het meiraapje. Snijd deze groenten in lucifertjes, die in enkele minuten worden gaargestoomd. Snijd de komkommer in kleine blokjes, het wit en het groen van de lente-uitjes waar de wortels vanaf zijn gesneden in ringen, en de radijzen in plakjes. Hak de dille fijn (gebruik eventueel diepvriesdille). Prak de gepelde eieren. Roer al deze ingredienten en de room door de kefir of door de met mineraalwater met prik aangelengde 3/4 liter yoghurt en breng deze koude soep op smaak met een beetje suiker en mosterd. Eet eventueel donkerbruin brood bij de soep.
Voedings-
waarde
Energie450 KiloJoules
107 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
5 gram
2 gram