culinaire
zaken
.nl
Kalkoenpate met abrikozen en Cumberlandsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.80
500
100
1
100
100
3
3
3
2
2
2
1
1
1
-
-
-
liter
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
sneetje
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
glaasjes (borrel)
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
kalkoenfilet
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
spek (ontbijt-)
noot (hazel-,geroosterd)
ei (kip)ingrediënt info
gelei (bessen-,rood)
brood (wit)
marmelade (sinaasappel-)
mosterd
sjalot
sap (citroen-)
cognac
koriander (gedroogd)
zout
peper ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Ringvorm van 1 liter.

Doe de abrikozen in een kom, overgiet ze met heet water en zet ze afgedekt 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Laat buiten de magnetron afgedekt afkoelen.
Hak de noten grof in de foodprocessor.
Snipper de sjalotten en het spek in de foodprocessor.
Doe de sjalotten en het spek in een kom en zet afgedekt 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Laat afkoelen.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Snijd het brood zonder de korst in blokjes, doe ze in een kom en giet er de slagroom over.
Halveer de goed uitgelekte abrikozen en verdeel ze met de bolle kant naar beneden over de bodem van de ringvorm.
Berei-
ding
Doe de kalkoenblokjes in de foodprocessor en hak ze grof.
Doe er het brood met de room, het sjalot-spekmengsel, de noten , de eieren, het korianderpoeder en wat zout en peper bij.
Laat de machine kort draaien tot alles goed gemengd is.
Maak een klein proefballetje van het mengsel, leg dat op een bordje een paar tellen op de hoogste stand in de magnetron, laat iets afkoelen en proef of de smaak goed is.
Voeg desgewenst extra zout en peper toe.
Schep het mengsel op de abrikozen in de vorm en druk goed aan.
Dek af met gladfolie en zet 12 tot 14 minuten op 600 Watt in de magnetron.
Laat buiten de magnetron circa 5 minuten nagaren.
Stort op een laagje keukenpapier om het vocht te absorberen en laat afkoelen.
Roer alle genoemde ingredienten voor de saus in een kom door elkaar en zet 2 tot 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Roer in die tijd een keer goed door. Laat de saus afkoelen.
Garneer de in plakken gesneden pate desgwewnst met blaadjes lollo rosso en geef er de saus apart bij. Lekker met knapperig stokbrood of geroosterd casinobrood.

Tip:
De pate kan een of twee dagen van tevoren worden gemaakt.
Gebruikt u een helft van de pate als voorgerecht voor 4 personen, dan kunt u de andere helft 3 tot 4 weken in de diepvries bewaren.
De Cumberlandsaus hoeft u niet perse zelf te maken, deze saus is namelijk ook kant en klaar verkrijgbaar.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.