culinaire
zaken
.nl
Sop Kol Kembang
(Bouillon met vlees, bloemkool en mie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
12
6
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
blaadje
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
runderpoulet
mie
peperkorrel ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
ketoembar
foelie (poeder)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ui ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
komijn
peper (zwart) ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De eerste ui snipperen. De bloemkool in kleine roosjes snijden. Knoflook uitpersen. Van de mie hebben we 4 nestjes nodig.

Zet het vlees op met 1.5 liter water. Breng het aan de kook en schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Steek de kruidnagels in de ui en doe hem met de peperkorrels (zwart), foelie en 1.5 theelepel zout in de pan. Laat alles gedurende 2 tot 2.5 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een (kaas)doek. Snij het vlees in kleine stukken en houd het apart. Voeg peper, nootmuskaat, ketoembar, djinten, ui en knoflook toe aan de bouillon. Kook de bloemkoolroosjes 5 tot 7 minuten in de bouillon. De bloemkool moet knapperig blijven. Bereid de mie zoals op de verpakking staat. Laat de mie uitlekken en voeg het samen met het vlees toe aan de soep met de bloemkoolroosjes. Zodra de soep weer aan de kook is gekomen, kan ze opgediend worden bij voorkeur in een voorverwarmde terrine.
Voedings-
waarde
Energie231 KiloJoules
55 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
2 gram
5 gram