culinaire
zaken
.nl
Uiensoep gegratineerd
(Soupe a l'oignon gratinee)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
1
25
25
10
2
1
0.10
-
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
wijn (wit)
boter (room-)
kaas (lichtbelegen)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
stokbrood
peper ingrediënt info
zout
foelie (poeder)
Berei-
ding
Bak de ringen van uien lichtbruin in boter, strooi er bloem over en laat nog 1 minuut "sissen". Giet, ineens, de bouillon erbij plus 1 deciliter witte wijn. Roer door en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten 'trekken' en breng daarbij op smaak met gedurfd wat peper uit de molen, een snuif foeliepoeder, weinig zout en een snuif tijm. Schenk de soep in een ovenvaste koppen of bakjes tot iets onder de rand. Bedek de oppervlakte met dunne schijfjes (oud) stokbrood (of met een hele beschuit). Verspreid daarover de geraspte kaas. Plaats de koppen circa 20 minuten in een voorverhitte oven van 200 graden Celcius, totdat de kaas goudbruin van kleur is.
Voedings-
waarde
Energie1166 KiloJoules
278 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
7 gram
3 gram