culinaire
zaken
.nl
Timbaaltjes (spinazie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
100
1
2
2
2
1
1
gram
gram
gram
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
spinazie (diepvries)
boter (room-)
spinazie (wild)
room (slag-)
ei (kip)ingrediënt info
azijn ingrediënt info
wijn (wit)
creme fraiche ingrediënt info
eidooier
Voor-
berei-
ding
Naar smaak zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat toevoegen.
Berei-
ding
De spinazieblaadjes wassen en tussen wit keukenpapier of schone theedoek 1 minuut op 100% verwarmen. De diepvriesspinazie in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud (afgedekt) in 2-3 minuten op 100% laten ontdooien. Intussen de soufflepotjes met de spinazie bekleden en ervoor zorgen dat het potje overal goed met spinazie is bedekt en dat de spinazie goed over de potjes hangt.
De eieren, eidooiers, zout, peper, cayennepeper en spinazie (met zo minuten mogelijk vocht) door elkaar roeren. Het spinaziemengsel over de potjes verdelen en met de overhangende spinazie afdekken.
De soufflepotjes 8-10 minuten op 70% verwarmen. Controleer met een houten prikker of de inhoud gaar is. In een glazen litermaat, de azijn, wijn en creme fraiche door elkaar roeren en (afgedekt) in circa 1-2 minuten aan de kook brengen. De boter klontje voor klontje met een garde erdoor roeren. De timbaaltjes op een bord storten en de saus ervoer schenken. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie2009 KiloJoules
478 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
8 gram
3 gram