culinaire zaken .nl |
Terrine van kippenlevers | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 06:12 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 2.50 200 5 40 2 1 - - - |
gram deciliter gram centiliter gram teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kippenlever room (slag-) boter (room-) madeira spek (ontbijt-,mager) knoflook ui zout peper (zwart) tijm | ||
Berei- ding |
Verhit 50 gram boter. Bak hierin de met zout en peper bestrooide kippenlevertjes bruin maar rose van binnen. Pureer de levertjes in een foodprocessor of gehaktmolen. Bak het ontbijtspek zachtjes uit, doe tijm, ui en knoflook erbij en fruit zacht 5 minuten. Blus af met de madeira, roer aanbaksels los en pureer dit ook. Klop de resterende 150 gram boter luchtig. Meng hier de leverpuree en het spek-ui mengsel doorheen. Klop de slagroom stevig maar niet te stijf en spatel dit door de rest. Doe dit in een ingevette patevorm of cakeblik en laat 6 uur in de koelkast staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3070 KiloJoules 731 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 19 gram 1 gram |