culinaire
zaken
.nl
Terrine van kippenlevers
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
2.50
200
5
40
2
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
centiliter
gram
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
madeira
spek (ontbijt-,mager)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit 50 gram boter. Bak hierin de met zout en peper bestrooide kippenlevertjes bruin maar rose van binnen. Pureer de levertjes in een foodprocessor of gehaktmolen. Bak het ontbijtspek zachtjes uit, doe tijm, ui en knoflook erbij en fruit zacht 5 minuten. Blus af met de madeira, roer aanbaksels los en pureer dit ook. Klop de resterende 150 gram boter luchtig. Meng hier de leverpuree en het spek-ui mengsel doorheen. Klop de slagroom stevig maar niet te stijf en spatel dit door de rest. Doe dit in een ingevette patevorm of cakeblik en laat 6 uur in de koelkast staan.
Voedings-
waarde
Energie3070 KiloJoules
731 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
19 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.