culinaire zaken .nl |
Salade (wortel) met mierikswortelsaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 4 2 2 1 1 - - |
gram mililiter stuks eetlepel theelepel bekertje eetlepel naar smaak naar smaak |
peen (bos-) sap (appel-) radijs mierikswortel (rasp) sap (citroen-) room (zuur) bieslook (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de wortels schoon en schaaf ze met een dunschiller in dunne repen. Leg de repen in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de wortelrepen goed uitlekken en afkoelen. Verdeel de wortelrepen over 4 bordjes en besprenkel ze met citroensap. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Leg deze rond de wortelsalade. Roer de mierikswortel en het appelsap door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Schep het sausje over de wortelsalade. Strooi de bieslook erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 169 KiloJoules 40 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |