culinaire
zaken
.nl
Salade (wortel) met mierikswortelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
5
4
2
2
1
1
-
-
gram
mililiter
stuks
eetlepel
theelepel
bekertje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
peen (bos-)
sap (appel-)
radijs ingrediënt info
mierikswortel (rasp)
sap (citroen-)
room (zuur)
bieslook (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de wortels schoon en schaaf ze met een dunschiller in dunne repen. Leg de repen in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de wortelrepen goed uitlekken en afkoelen. Verdeel de wortelrepen over 4 bordjes en besprenkel ze met citroensap. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Leg deze rond de wortelsalade.
Roer de mierikswortel en het appelsap door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Schep het sausje over de wortelsalade. Strooi de bieslook erover.
Voedings-
waarde
Energie169 KiloJoules
40 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
1 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.