culinaire
zaken
.nl
Warme asperge-salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
75
6
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
asperge (groen) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sla (gemengd) ingrediënt info
ei (kwartel-)
mosterd (Frans)
azijn (balsamico-) ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
honing
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Leg de schoongemaakte asperges met de kopjes naar een kant in een ovale of rechthoekige schaal. Klop voor de vinaigrette de mosterd met de azijn, olijfolie, peper, zout en honing door elkaar en schenk deze over de asperges. Kook de asperges afgedekt in 4 minuten a 5 minuten op 700/750 gaar. Keer ze halverwege de bereidingstijd om. Ontvel intussen de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in reepjes. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten zacht. Verdeel de sla over twee bordjes en leg op ieder bord een portie asperges. Garneer met de partjes tomaat en de gehalveerde kwarteleitjes.
Voedings-
waarde
Energie2135 KiloJoules
508 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
15 gram
3 gram