culinaire zaken .nl |
Warme asperge-salade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 75 6 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram stuks theelepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
asperge (groen) olie (olijf-) sla (gemengd) ei (kwartel-) mosterd (Frans) azijn (balsamico-) tomaat (vlees-) honing zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Leg de schoongemaakte asperges met de kopjes naar een kant in een ovale of rechthoekige schaal. Klop voor de vinaigrette de mosterd met de azijn, olijfolie, peper, zout en honing door elkaar en schenk deze over de asperges. Kook de asperges afgedekt in 4 minuten a 5 minuten op 700/750 gaar. Keer ze halverwege de bereidingstijd om. Ontvel intussen de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in reepjes. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten zacht. Verdeel de sla over twee bordjes en leg op ieder bord een portie asperges. Garneer met de partjes tomaat en de gehalveerde kwarteleitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2135 KiloJoules 508 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 15 gram 3 gram |