culinaire
zaken
.nl
Raapsteeltjespate
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
8.50
25
12
10
5
1
-
-
gram
centiliter
stuks
bosje
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kaas (oud)
yoghurt
radijs ingrediënt info
raapsteel
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Radijsjes schoonmaken. Helft van radijsjes stervormig insnijden. Kom vullen met ruim water en ijsblokjes. Radijs erin leggen en ongeveer 1 uur in koelkast zetten tot radijsjes open gaan. Rest van radijsjes in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius of gasstand 4. Raapsteeltjes schoonmaken en wassen. Met aanhangend water in een pan doen. Enkele raapsteeltjes achterhouden. Op matig vuur in ongeveer 5 minuten laten slinken. Omscheppen en in nog ongeveer 8 minuten gaar koken. In een vergiet onder koud stromend water laten afkoelen. Raapsteeltjes in een zeef doen en goed laten uitlekken. Met een mes raapsteeltjes heel fijn snijden. Intussen boven kopje bieslook fijnknippen. In wijde kom eieren met zout en peper loskloppen. Yoghurt erdoor roeren. Toevoegen: fijngesneden raapsteeltjes, bieslook, kaas en paneermeel. Goed door elkaar mengen. Cakevorm (inhoud ongeveer 1 liter) invetten. Achtergehouden raapsteeltjes over bodem verdelen. Raapsteeltjesmengsel erop scheppen en gladstrijken. Met aluminiumfolie afdekken. Vorm in braadslee zetten en in midden van de oven plaatsen. Braadslee tot ongeveer 2 centimeter onder rand van de vorm vullen met water. Raapsteeltjespate in ongeveer 45 minuten gaar bakken. Vorm uit oven nemen en folie verwijderen. Laten afkoelen. Met plat mes voorzichtig randen van raapsteeltjespate van vorm losmaken. Platte schaal erop leggen, keren en raapsteeltjespate uit vorm laten komen. In koelkast door en door koud laten worden. Raapsteeltjepate in plakken snijden. Over de borden verdelen. Radijsroosjes erbij leggen.
Voedings-
waarde
Energie689 KiloJoules
164 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
11 gram
2 gram