culinaire zaken .nl |
Vispate | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 1.25 2 2 1 1 1 - - - - |
gram deciliter deciliter stuks theelepel takje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) room (slag-) creme fraiche ei (kip) dille (vers) dille (vers) wortel (winter-) forel (regenboog-,filet) zout peper (wit) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Maak de wortel schoon en schaaf deze in de lengte in plakken. Leg deze in een magnetronschaal, voeg wat water toe en kook ze (afgedekt) 8 minuten op vol vermogen. Verwijder de graten uit de kabeljauwfilet. Pureer de vis met dille. Voeg de eieren, zout en peper toe en laat de motor nog even draaien. Vet een kleine glazen cakevorm in en bedek de wanden en bodem met de wortel. Roer de slagroom door het vismengsel. Schep de helft in de vorm. Leg de zalmforelfilet op het vismengsel en schep de rest erop. Bedek de bovenkant ook met wortel. Zet de pate (afgedekt) 18 minuten op half vermogen in de magnetron. Laat hem afkoelen. Serveer de plakken vispate met een sausje van creme fraiche, mayonaise, peper, zout en dille. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2309 KiloJoules 550 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 32 gram 2 gram |