culinaire
zaken
.nl
Vispate
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2
1.25
2
2
1
1
1
-
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
stuks
theelepel
takje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
room (slag-)
creme fraiche ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
dille (vers)
dille (vers)
wortel (winter-)
forel (regenboog-,filet)
zout
peper (wit) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de wortel schoon en schaaf deze in de lengte in plakken. Leg deze in een magnetronschaal, voeg wat water toe en kook ze (afgedekt) 8 minuten op vol vermogen. Verwijder de graten uit de kabeljauwfilet. Pureer de vis met dille. Voeg de eieren, zout en peper toe en laat de motor nog even draaien. Vet een kleine glazen cakevorm in en bedek de wanden en bodem met de wortel. Roer de slagroom door het vismengsel. Schep de helft in de vorm. Leg de zalmforelfilet op het vismengsel en schep de rest erop. Bedek de bovenkant ook met wortel. Zet de pate (afgedekt) 18 minuten op half vermogen in de magnetron. Laat hem afkoelen. Serveer de plakken vispate met een sausje van creme fraiche, mayonaise, peper, zout en dille.
Voedings-
waarde
Energie2309 KiloJoules
550 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
32 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.