culinaire
zaken
.nl
Paprika-lasagneterrine
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
100
50
6
5
3
1
1
1
1
0.50
0.10
-
-
deciliter
gram
gram
blaadje
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon
kwark
boter (room-)
gelatine
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de lasagne in ruim kokend water met zout gaar, neem de vellen uit de pan en leg ze naast elkaar op een theedoek.Dek ze af. Was de gele en de rode paprika, halveer ze en verwijdeer de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui. Verdeel de boter over twee pannen. Bak in de ene pan de gele paprika met de helft van de ui en in de andere pan de rode paprika met de rest van de ui. Bak de beide kleuren paprika's ongeveer 12 minuten zachtjes zonder ze bruin te laten worden. Verdeel de bouillon over de pannen en laat de paprika's met de deksels op de pannen ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Week intussen de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Pureer de beide paprikamengsels elk apart in eeb keukenmachine. Knijp de gelatine goed uit en los 3 blaadjes op in de gele paprikapuree en 3 blaadjes in de rode paprikapuree. Verdeel de kwark over de 2 purees en breng de purees pittig op smaak met zout en peper. Roer de purees, elk apart goed door en laat ze in de koelkast iets opstijven. Bekleed een kleine cakevorm ongeveer 0.5 liter of een rechthoekig schaaltje met plasticfolie. Snij de lasagnevellen bij ter grootte van de vorm, leg er 1 plakje lasagne op, vervolgens eenderde van de rode mousse en 1 plakje lasagne. Herhaal deze laagjes tot alle ingredienten gebruikt zijn. Laat de met plastic afgedekte terrine in ongeveer 2.5 uur opstijven. Was intussen de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Roer de azijn en de suiker in een kommetje door elkaar tot de suiker is opgelost. Klop de olie erdoor en roer de stukjes paprika erdoor. Stort de terrine, verwijder het plasticfolie en snij de terrine in 8 plakjes. Leg op ieder bord 2 plakjes en schep een beetje van de paprika-salade naast.
Voedings-
waarde
Energie1453 KiloJoules
346 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
8 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.