culinaire
zaken
.nl
Paprika's (gevuld)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
50
25
15
15
2
2
1
1
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
stengel
stuks
stuks
melk ingrediënt info
kaas
noot (wal-)
margarine (plantaardig)
bloem ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
appel
Voor-
berei-
ding
De paprika halveren, de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees wassen. De noten grof hakken en de kaas in kleine blokjes snijden. De appel wassen, het klokhuis verwidjeren, het vruchtblees met schil in blokjes snijden. De draden van de bleekselderij verwijderen. De stengels wassen en klein snijden. De lente-uitjes schoon maken en in ringen snijden.
Berei-
ding
De margarine in een kleine glazen litermaat (onafgedekt) in circa 30 seconden op 100% laten smelten. De bloem erdoor roeren en de melk erop schenken. Alles (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% aan de kook laten komen en de saus met een garde glad roeren. Wat van de noten achterhouden en de rest van de noten met de kaas, appel, bleekselderij en de lente-ui door de saus roeren. De paprikahelften met de saus vullen en de helften in een kleine ondiepe ovenvaste schaal zetten. De schotel (afgedekt) 5-7 minuten op 70% verwarmen, (afgedekt) enkele minuten laten nagaren en de paprika met de achtergehouden noten bestrooien en met een takje bleekseldrijgroen garneren.
Voedings-
waarde
Energie3927 KiloJoules
935 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
113 gram
41 gram
40 gram