culinaire zaken .nl |
Krulandijvie met gerookte zalm en paling | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 50 2 1 0.25 0.25 0.25 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks krop naar smaak naar smaak |
paling (gerookt) zalm (gerookt) olie azijn peterselie citroen andijvie (krul-) zout peper | ||
Berei- ding |
In een kommetje azijn en olie tot sausje kloppen. Zout en peper erdoor roeren. Zalm in brede repen van ongeveer 2 centimeter snijden. Paling in stukjes van ongeveer 3 centimeter snijden. Krulandijvie wassen en droogslaan. In stukjes scheuren. Vis en andijvie tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sausje nogmaals goed doorkloppen. Krulandijvie erdoor wentelen en over 2 kleine platte bordjes verdelen. Zalm, paling en schijfje citroen erop rangschikken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met toast en boter. 552 Salade van gebakken reepjes kalkoen met druiven en een notendressing Noten fijnmalen of heel fijn hakken. Honing, peper en zout toevoegen. Al kloppend eerst de azijn, dan de olie en daarna de bouillon toevoegen. Saus afgedekt in de koelkast bewaren. Sla wassen en droog maken, vlees in reepjes snijden. Druiven wassen, halveren en pitjes eruit halen. Sla over de borden verdelen. Vlees met peper en zout inwrijven. In koekepan boter lichtbruin laten worden en hierin de kalkoen snel bruin en gaar bakken. Kalkoen over salade verdelen. Saus en druiven in pan doen en al roerende verwarmen. Niet koken! Saus met druiven over het vlees schenken. Direct serveren met bijvoorbeeld harde bolletjes en boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 772 KiloJoules 184 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 10 gram 1 gram |