culinaire
zaken
.nl
Krulandijvie met gerookte zalm en paling
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
50
2
1
0.25
0.25
0.25
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
krop
naar smaak
naar smaak
paling (gerookt)
zalm (gerookt)
olie ingrediënt info
azijn ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
citroen
andijvie (krul-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In een kommetje azijn en olie tot sausje kloppen. Zout en peper erdoor roeren. Zalm in brede repen van ongeveer 2 centimeter snijden. Paling in stukjes van ongeveer 3 centimeter snijden. Krulandijvie wassen en droogslaan. In stukjes scheuren. Vis en andijvie tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sausje nogmaals goed doorkloppen. Krulandijvie erdoor wentelen en over 2 kleine platte bordjes verdelen. Zalm, paling en schijfje citroen erop rangschikken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met toast en boter. 552 Salade van gebakken reepjes kalkoen met druiven en een notendressing Noten fijnmalen of heel fijn hakken. Honing, peper en zout toevoegen. Al kloppend eerst de azijn, dan de olie en daarna de bouillon toevoegen. Saus afgedekt in de koelkast bewaren. Sla wassen en droog maken, vlees in reepjes snijden. Druiven wassen, halveren en pitjes eruit halen. Sla over de borden verdelen. Vlees met peper en zout inwrijven. In koekepan boter lichtbruin laten worden en hierin de kalkoen snel bruin en gaar bakken. Kalkoen over salade verdelen. Saus en druiven in pan doen en al roerende verwarmen. Niet koken! Saus met druiven over het vlees schenken. Direct serveren met bijvoorbeeld harde bolletjes en boter.
Voedings-
waarde
Energie772 KiloJoules
184 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
10 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.