culinaire
zaken
.nl
Bourgondische escargots
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
60
12
4
3
0.50
0.20
-
-
-
gram
stuks
druppel
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
escargots (blik)
tabasco
knoflook ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Escargots in een zeef laten uitlekken. Het vocht opvangen en in een platte pan onder voortdurend roeren zolang koken dat het stroopachtig geworden is. Een slak in het slakkenhuisje of in een klein schaaltje leggen en bedruppelen met de slakkenbouillon. Boter in een kleine schaal schuimig roeren en de sjalotten of uien, knoflook, peterselie, zout, peper, nootmuskaat en tabasco toevoegen. De slakkenhuisjes met de kruidenboter bestrijken en in de pan verdelen. De oven voorverwarmen op 215 graden celsius. De pan in de oven schuiven en bakken totdat de boter schuimt. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Serveren met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie796 KiloJoules
190 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
14 gram
0 gram