culinaire
zaken
.nl
kalkoenschnitzel met kokoskorstje en banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
5
4
3
2
1
-
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
kokos
kerrie (poeder)
kalkoenschnitzel
olie ingrediënt info
banaan ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Wrijf de schnitzels in met zout. Vermeng 50 gram kokos met 1 el kerriepoeder op een bord. Klop de ei los in een diep bord. Haal de schnitzels eerst door de ei en wentel ze daarna door het kalkoenmengsel. Druk de kokos goed aan. Pelde bananen en halveer ze in de lengte. Snij de banaanhelften elk in vier stukken. Verhit de olie in een grote koekepan en bak de schnitzels in ca 6 minuten bruin en gaar. Leg ze op een schaal en houdd ze warm. Bak in het bakvet (met eventueel nog wat extra olie) de stukken banaan snel bruin. Leg de gebakken banaan op de kalkoenschnitzel. Lekker met nasi goreng en komkommersalade.
Voedings-
waarde
Energie315 KiloJoules
75 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram