culinaire zaken .nl |
kalkoenfilet met paprika-roomsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 30 6 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram theelepel stuks stuks stuks bekertje stuks naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet margarine paprika (poeder) tomaat (vlees-) ui paprika (groen) creme fraiche bouillon (kippen-,tablet) zout peper | ||
Berei- ding |
Bereiden: Kalkoenfilet in blokjes van 2.5 centimeter snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, schoonmaken en en dunne repen snijden. Tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. In kleine blikjes snijden. In braadpan boter smelten. NIET BRUIN LATEN WORDEN! Ui ca 5 minuten zachtjes fruiten. Paprikapoeder erdoor roeren. Kalkoenstukjes toevoegen en in ca 3 minuten rondom lichtbruin bakken. Paprikarepen en 0.5 deciliter water erdoor roeren. Bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel op de pan kalkoenmengsel op zacht vuur ca 6 minuten zachtjes laten stoven. Creme fraiche erdoor scheppen en blokjes tomaat ca 2 minuten zachtjes laten meestoven. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren met groene sla en lintmacaroni. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 340 KiloJoules 81 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |