culinaire zaken .nl |
Kip in braadzak met yoghurt-dragonsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Oven | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 1 5 25 4 4 4 2 1 0.25 - - |
kilogram gram deciliter centiliter gram theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel bosje naar smaak naar smaak |
kip wortel yoghurt sap (appel-) boter (bak-) dragon (vers) mosterd (scherp) maizena sap (citroen-) rasp (citroen-) ui (bos-) zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Peen schoonmaken, wassen en schuin in plakjes van circa 1 centimeter dik snijden. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van circa 1 centimeter snijden. In kom boter, mosterd, 2 theelepels dragon, geraspte citroen en citroensap door elkaar roeren. Zout en peper naar smaaak toevoegen. Helft van botermengsel in buikholte van kip scheppen. Kip met rest van botermengsel inwrijven. Peen en bosui in braadzak doen. Appelsap er bij schenken. Kip op groenten leggen. Braadzak met binder dichtbinden en in ovenschaal leggen. Tot gebruik in koelkast leggen. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 graden celsius of gasovenstand 4 (vier). Met cocktailprikker enkele gaatjes bovenin braadzak prikken. In midden van oven kip in circa 1.5 uur lichtbruin en gaar bakken. Puntje aan onderzijde van braadzak eraf knippen en braadvocht in steelpan schenken. Kip met groenten uit braadzak scheppen en in schaal terug leggen. Kip in oven in circa 10 minuten bruin laten worden. Intussen in kommetje maizena, yoghurt en rest van dragon door braadvocht roeren. Al roerend verwarmen tot licht gebonden saus ontstaat. Kip en groente over borden verdelen. Saus apart erbij geven. Serveren met broccoli en aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 35 gram 0 gram |