culinaire zaken .nl |
Ajam Pangang I (Gekruide kip, in de oven geroosterd) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Oven | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
850 12 4 3 2 1 1 - |
gram gram theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
kip boter (bak-) ui (poeder) ketjap (manis) sambal oelek knoflook (poeder) sap (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
Snij de kip overlangs door en wrijf de delen in met de kruiden, nadat die met ketjap en citroensap zijn vermengd. Leg de kip in een beboterde braadslee en laat haar in de oven in circa 45 minuten goudbruin worden. Af en toe de kip begieten met de saus om uitdrogen te voorkomen. Is de saus niet voldoende, dan wat extra saus maken van boter met ketjap en citroensap. Serveer de kip met atjar tjampoer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2043 KiloJoules 486 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 65 gram 0 gram |