culinaire
zaken
.nl
Ajam Pangang I
(Gekruide kip, in de oven geroosterd)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
850
12
4
3
2
1
1
-
gram
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
kip
boter (bak-)
ui (poeder) ingrediënt info
ketjap (manis)
sambal oelek
knoflook (poeder) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
Snij de kip overlangs door en wrijf de delen in met de kruiden, nadat die met ketjap en citroensap zijn vermengd. Leg de kip in een beboterde braadslee en laat haar in de oven in circa 45 minuten goudbruin worden. Af en toe de kip begieten met de saus om uitdrogen te voorkomen. Is de saus niet voldoende, dan wat extra saus maken van boter met ketjap en citroensap. Serveer de kip met atjar tjampoer.
Voedings-
waarde
Energie2043 KiloJoules
486 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
65 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.