culinaire
zaken
.nl
Gehaktballen met rozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
50
25
3
2
1
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
meel (paneer-)
ketchup (tomaten-)
ei (kip)ingrediënt info
sjalot
bouillon (poeder)
puree (tomaten-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de sjalot heel fijn. Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven. Voeg de sjalot, de tomatenketchup, de rozijnen, het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Meng de ingredienten goed door het gehakt.

Verdeel het gehakt in gelijke stukken. Vorm met natte handen de stukken gehakt tot mooie ronde gladde ballen.

Verhit in een braadpan de boter tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren. Bak de gehaktballen in circa 8 minuten rondom bruin. Braad ze met de deksel op de pan in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Als het braadvet eventueel te bruin wordt, voeg dan halverwege een scheutje water toe. Keer de gehaktballen af en toe om.

Neem de gehaktballen uit de pan. Voeg aan het achtergebleven braadvocht 1 deciliter water toe. Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Roer de bouillonpoeder en de tomatenpuree erdoor. Doe de jus over in een juskom.
Voedings-
waarde
Energie2342 KiloJoules
558 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
22 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.