culinaire zaken .nl |
Gehaktballen met rozijnen | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 50 25 3 2 1 1 1 1 - - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) rozijn boter (room-) meel (paneer-) ketchup (tomaten-) ei (kip) sjalot bouillon (poeder) puree (tomaten-) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Snipper de sjalot heel fijn. Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven. Voeg de sjalot, de tomatenketchup, de rozijnen, het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Meng de ingredienten goed door het gehakt. Verdeel het gehakt in gelijke stukken. Vorm met natte handen de stukken gehakt tot mooie ronde gladde ballen. Verhit in een braadpan de boter tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren. Bak de gehaktballen in circa 8 minuten rondom bruin. Braad ze met de deksel op de pan in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Als het braadvet eventueel te bruin wordt, voeg dan halverwege een scheutje water toe. Keer de gehaktballen af en toe om. Neem de gehaktballen uit de pan. Voeg aan het achtergebleven braadvocht 1 deciliter water toe. Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Roer de bouillonpoeder en de tomatenpuree erdoor. Doe de jus over in een juskom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2342 KiloJoules 558 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 22 gram 1 gram |