culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met garnalen en chinese zoetzuur | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 200 100 4 2 2 1 |
deciliter gram gram gram stuks eetlepel teentje stuks |
saus (zoetzuur) varkensfricandeau bamboe (scheut) garnaal (Hollands,gepeld) ananas (schijven) olie knoflook prei | ||
Berei- ding |
Bak het vlees in de olie in circa 10 minuten lichtbruin en gaar. Neem het uit de pan en bak de uitgelekte ananasringen in de olie lichtbruin en neem ze uit de pan. Bak de prei en de knoflook even in de olie. Roer vervolgens de zoetzure saus, de uitgelekte bamboescheuten en de garnalen erdoor en laat de saus, al roerend, warm worden. Voeg het vlees toe, leg de ananas erop en serveer met: gekookte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 919 KiloJoules 219 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 22 gram 2 gram |