culinaire zaken .nl |
Varkensrollade met wildsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 02:45 | |
Indelingen | Oven | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 3.30 8 7 6 5 3 1 - |
kilogram centiliter stuks eetlepel stuks theelepel teentje eetlepel naar smaak |
varkensrollade bouillon peperkorrel olie (olijf-) bes (jenever-) rozemarijn knoflook peterselie zout | ||
Berei- ding |
De rollade 24 uur in een marinade van olie (1 eetlepel achterhouden), azijn, gehalveerde teentjes knoflook, jeneverbessen, peperkorrels en rozemarijn leggen; regelmatig keren. Het vlees eruit nemen en afdrogen. In de braadslee leggen, 1 eetlepel olie erover gieten, bouillon toevoegen en iets gezeefde marinade. In de voorverwarmde oven bij 240 graden circa 3 uur braden en geregeld bedruipen. Rollade eruithalen en warmhouden; saus afmaken met een paar eetlepel marinade, een paar minuten laten koken en de peterselie erin strooien. Serveren met pommes frites. Saus over de rollade schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1879 KiloJoules 447 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 56 gram 0 gram |