culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met kip (Tajin djaj citron zetune) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Marokko | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 50 12 3 2 2 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 - - |
kilogram gram stuks eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kip boter (room-) olijf (gevuld) olie ui citroen peterselie saffraan ketoembar paprika (poeder) gember (poeder) komijn zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien. Snij de kip in 8 stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de ui even aan. Roer de gemberpoeder en saffraan erdoor. Voeg de kip toe en bak de stukken in 5 minuten bruin. Voeg de ketoembar, komijn, paprikapoeder, peterselie, wat zout en 4 deciliter water toe en stoof de kip in 20 minuten op een zacht vuur bijna gaar. Pers de citroenen uit en voeg het sap aan de kip toe. Kook het vocht op een hoog vuur tot de helft in. Roer de olijven door de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3572 KiloJoules 850 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 92 gram 1 gram |