culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met kip
(Tajin djaj citron zetune)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
50
12
3
2
2
1
1
0.50
0.50
0.50
0.25
-
-
kilogram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kip
boter (room-)
olijf (gevuld)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
citroen
peterselie ingrediënt info
saffraan
ketoembar
paprika (poeder) ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
komijn
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien. Snij de kip in 8 stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de ui even aan. Roer de gemberpoeder en saffraan erdoor. Voeg de kip toe en bak de stukken in 5 minuten bruin. Voeg de ketoembar, komijn, paprikapoeder, peterselie, wat zout en 4 deciliter water toe en stoof de kip in 20 minuten op een zacht vuur bijna gaar. Pers de citroenen uit en voeg het sap aan de kip toe. Kook het vocht op een hoog vuur tot de helft in. Roer de olijven door de saus.
Voedings-
waarde
Energie3572 KiloJoules
850 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
92 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.