culinaire zaken .nl |
Schouderkarbonade (gemarineerd) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 05:00 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 40 4 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter gram stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel teentje stuks theelepel mililiter naar smaak naar smaak |
sherry (droog) boter (room-) varkenskarbonade (schoude sap (citroen-) ketjap (manis) gember (poeder) paprika (poeder) knoflook sjalot maizena sap (appel-) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
De karbonades 5 uur laten marineren (alle ingredienten, behalve de boter, maizena en appelsap), droogdeppen en aan beide kanten bruin bakken in de boter. Het marinadevocht bij de jus doen en in een afgesloten pan op een laag vuur nog 25 minuten stoven. Een halve eetlepel maizena met 1 eetlepel appelsap losroeren. De karbonades uit de pan nemen en het achtergebleven vocht hiermee binden. Serveren met: stamppot rauwe andijvie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2074 KiloJoules 494 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 28 gram 0 gram |