culinaire
zaken
.nl
Runderrollade gestoofd in rode wijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3.75
300
1
6
3
2
2
2
2
2
2
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
takje
takje
eetlepel
stengel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
runderrollade
wijn (rood)
wortel (winter-)
bouillon
bes (jenever-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
kaneel (stokje)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd ze in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne schijfjes. Schenk de wijn in een kom. Voeg de groenten en kruiden toe. Leg de runderrollade erin. Laat de rollade ca. 8 uur marineren.
Berei-
ding
Neem de rollade uit de marinade en dep hem goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Schenk de marinade langs de rand van de pan erbij. Voeg ook de groenten uit de marinade toe. Roer de tomatenpuree en bouillon erdoor. Stoof de rollade in circa 2-2.5 uur zachtjes gaar. Neem de rollade uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Verwijder de laurier, rozemarijn, jeneverbessen, tijm en het kaneelstokje uit het stoofvocht. Pureer de groenten in het stoofvocht met de staafmixer tot een gladde saus. Warm de saus nog even goed door. Snij het vlees in plakken en leg ze op een warme schaal. Schep er wat saus over. Geef de rest van de saus erbij. Lekker met pasta of aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie1698 KiloJoules
404 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
39 gram
7 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.