culinaire zaken .nl |
Rollade met kirsch | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 150 150 1.25 100 30 15 7 2 |
gram deciliter gram gram deciliter gram gram theelepel eetlepel stuks |
runderlap (mager) bouillon (vlees-) ham (Ardenner-,rauw,plak) champignon room (slag-) rijst boter (room-) maizena kirsch ui | ||
Berei- ding |
De lapjes vlees met peper bestrooien. Op elk lapje een plakje ham leggen. De uien pellen en snipperen en over de lapjes verdelen. De champignons schoonmaken, wassen en grof hakken. De champignons en de ongekookte rijst ook over het vlees verdelen. Met kirsch besprenkelen, de rollades stevig oprollen en met prikkers vaststeken. De boter in een pan verhitten en de rollades aan alle kanten bruin bakken. De bouillon erbij gieten en de rollades met de deksel op de pan ongeveer 55 minuten zachtjes laten sudderen. Uit de pan halen en warmhouden. De maizena met wat water aanlengen en door het braadvocht roeren, met de slagroom verfijnen en met de kirsch op smaak brengen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3424 KiloJoules 815 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 36 gram 3 gram |