culinaire
zaken
.nl
Lamskarbonade uit Rome
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
4
3
3
2
0.50
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
lamskotelet
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
ansjovis (filet)
knoflook ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
Berei-
ding
Bestrooi de lamskarbonaden met wat zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekepan en fruit hierin de helft van de uitgeperste knoflook met de fijngehakte ansjovisfilets, de rozemarijn en de azijn. Wrijf het mengsel in een vijzel tot een glad geheel. Haal de karbonaden uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer het ansjovismengsel door de bakolie van de karbonaden en laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Schenk de saus over de karbonaden en serveer het gerecht onmiddellijk.
Voedings-
waarde
Energie1539 KiloJoules
366 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
38 gram
0 gram