culinaire
zaken
.nl
Kip (mais) met paprikasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
2
2
2
-
-
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
kip (mais-)
citroen
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200. Wrijf de kleine maiskippen in met peper en zout. Boen de schil van de citroenen schoon en prik ze met een vork hier en daar in. Doe de citroenen elk in de buikholte van een kip. Bestrijk de kippen met de olie. Braad de kippen circa 20 minuten in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 175. Braad de kip nog 15 minuten Maak intussen de paprika's schoon en snij ze in stukjes. Pocheer de stukjes paprika circa 5 minuten in de bouillon en pureer de paprika dan in een keukenmachine. Breng de puree op smaak met peper en zout. Verwijder de citroenen uit de kippen. Snij elke kip in 8 stukjes. Verdeel de stukjes kip over 4 bordjes. Schenk een deel van de saus over de kip en doe de rest van de saus in een sauskom. Lekker met: zilvervliesrijst en gestoofde bleekselderij.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.