culinaire zaken .nl |
Kalkoentournedos met appel en gembersaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 25 4 4 3 1 1 0.50 - - |
deciliter gram stuks stuks eetlepel stuks bosje theelepel naar smaak naar smaak |
room (slag-) boter (room-) kalkoentournedos gember (geconfijt) siroop (gember) appel bieslook kerrie (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de kalkoentournedos in met zout, peper en kerriepoeder. Verhit de boter in een koekepan en bak de kalkoentournedos in 8 minuten bruin en gaar. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis. Snij 4 mooie plakken van de appel. Snipper de gemberbolletjes fijn. Leg de tournedos op een warme schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Bak de appelplakken in 2 minuten bruin in het bakvet. Leg de appelplakken op de kalkoentournedos. Roer de gesnipperde gember, gembersiroop en slagroom door het bakvet. Roer de aanbaksels los. Kook de saus op hoog vuur tot hij goed van dikte is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de tournedos op 4 warme borden. Schenk er een beetje saus langs en garneer met sprietjes bieslook. Lekker met een timbaaltje van (wilde) rijst en gesmoorde prei | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2300 KiloJoules 548 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 26 gram 1 gram |