culinaire
zaken
.nl
Kalkoentournedos met appel en gembersaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
25
4
4
3
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
bosje
theelepel
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
boter (room-)
kalkoentournedos
gember (geconfijt) ingrediënt info
siroop (gember)
appel
bieslook ingrediënt info
kerrie (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de kalkoentournedos in met zout, peper en kerriepoeder. Verhit de boter in een koekepan en bak de kalkoentournedos in 8 minuten bruin en gaar. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis. Snij 4 mooie plakken van de appel. Snipper de gemberbolletjes fijn.

Leg de tournedos op een warme schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Bak de appelplakken in 2 minuten bruin in het bakvet. Leg de appelplakken op de kalkoentournedos.

Roer de gesnipperde gember, gembersiroop en slagroom door het bakvet. Roer de aanbaksels los. Kook de saus op hoog vuur tot hij goed van dikte is. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de tournedos op 4 warme borden. Schenk er een beetje saus langs en garneer met sprietjes bieslook.

Lekker met een timbaaltje van (wilde) rijst en gesmoorde prei
Voedings-
waarde
Energie2300 KiloJoules
548 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
26 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.