culinaire
zaken
.nl
Eendefilet met peren
(Haal de filets 1 uur van te voren uit de koelkast)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
1
20
1
1
gram
deciliter
deciliter
gram
stuks
eetlepel
eendefilet
sap (peren-)
bouillon (gevogelte-)
boter (bak-)
peer (blik) ingrediënt info
olie ingrediënt info
Berei-
ding
De filet in 4 a 6 minuten aan weerszijden in de olie en de boter braden. Het vlees uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Giet het braadvocht in een ontvette pan en voeg daar de bouillon en het peresap bij. Snij de peer in stukjes en voeg deze bij de saus. Verwarm alles zachtjes. De filet opdienen in fijne plakjes en overgieten met de saus. NB: Eendefilet wordt rood of rose (zoals rundvlees) gegeten (aanbraden dient te gebeuren in een zeer hete pan) het vlees altijd 2 a 4 minuten laten rusten alvorens op te dienen.
Voedings-
waarde
Energie3161 KiloJoules
753 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
19 gram
0 gram