culinaire
zaken
.nl
Babi pangang 1
(Gekruid varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3
4
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
varkenslappen (mager)
saus (babi pangang-)
ketjap (manis)
djahe
olie (arachide-) ingrediënt info
knoflook (poeder) ingrediënt info
ui (poeder) ingrediënt info
sap (citroen-)
laos (poeder)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Meng in een kommetje djahe met knoflookpoeder, uienpoeder, laos, 2 eetlepels ketjap, zout, peper (uit de molen) en citroen- of limoensap. Wrijf het vlees hiermee in en laat het 15 minuten marineren.
Berei-
ding
Verhit de olie (of boter) in een braadpan of braadslee. Schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Temper de warmtebron en braad de lappen in de braadpan op het fornuis of in de braadslee in de oven (180 graden Celcius) in 25 a 30 minuten gaar. Keer de lappen enkele malen en bedruip ze dan tegelijk met het braadvocht dat na 20 minuten wordt aangevuld met de rest van de ketjap.

Leg het vlees op een voorverwarmde schaal. Schenk de helft van de saus erover en dien de rest van de saus apart op.

TIP: Leg het vlees direkt na het braden even onder een hete grill of op de barbecue.

Serveer met: drooggekookte rijst en atjar tjampoer of atjar tauge. De babi pangang kan ook worden bereid met Conimex mix voor babi pangang (daarbij is een zakje poeder voor het maken van de begeleidende saus ingesloten).
Voedings-
waarde
Energie263 KiloJoules
63 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
1 gram
0 gram