culinaire zaken .nl |
Mosselhachee | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 300 125 3 3 1 1 - |
deciliter gram gram stuks eetlepel stuks stuks naar smaak |
water mossel boter (bak-) ui azijn laurier (blad) kruidnagel zout | ||
Berei- ding |
De uien schoonmaken, snipperen en met de hete boter de gekookte mosselen lichtbruin bakken op een niet al te groot vuur. Blussen met verdund mosselkooknat, waaraan de azijn is toegevoegd. De laurierbladen, kruidnagelen en zut er in doen en het geheel ongeveer 30 minuten laten trekken. zomogelijk op een spaarbrander. Voor het opdienen de specerijen verwijderen: zonodig kan het gerecht met behulp van een weinig maizena worden gebonden. De hachee kan worden opgediend bij rode kool en gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1516 KiloJoules 361 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 11 gram 2 gram |