culinaire
zaken
.nl
Mosselhachee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
300
125
3
3
1
1
-
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
water
mossel ingrediënt info
boter (bak-)
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
laurier (blad)
kruidnagel ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De uien schoonmaken, snipperen en met de hete boter de gekookte mosselen lichtbruin bakken op een niet al te groot vuur.
Blussen met verdund mosselkooknat, waaraan de azijn is toegevoegd.
De laurierbladen, kruidnagelen en zut er in doen en het geheel ongeveer 30 minuten laten trekken. zomogelijk op een spaarbrander.
Voor het opdienen de specerijen verwijderen: zonodig kan het gerecht met behulp van een weinig maizena worden gebonden.
De hachee kan worden opgediend bij rode kool en gekookte aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie1516 KiloJoules
361 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
11 gram
2 gram