culinaire zaken .nl |
Schelvis (gebakken) in zoete ketjap (Ikan Ketjap Manis) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 1 1 1 1 - |
stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel teentje naar smaak |
schelvis sap (citroen-) ketjap (manis) djahe sambal oelek laos (poeder) knoflook zout | ||
Berei- ding |
Bak de uitgelekte vis in hete olie goudbruin. Laat de vis uitlekken en leg ze op een platte schaal. Fruit in de overgebleven olie de fijngesneden knoflook, djahe, wat zout, sambal en laos. Voeg daarna de vis bij het mengsel en laat dit circa 15 minuten op een klein vuur. De laatste 5 minuten de ketjap er overheen gieten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |