culinaire
zaken
.nl
Gebakken kabeljauw met pindasaus
(Ikan Boemboe Katjang)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
6
6
4
2
2
2
2
1
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
santen ingrediënt info
sap (citroen-)
ketjap (manis)
asem (water) ingrediënt info
ketjap (asin)
pindakaas
peterselie (vers) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en spoel ze af onder koud stromend water. Maak ze droog met keukenpapier. Vermeng het asemwater met het zout totdat het zout opgelost is. Bestrijk de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel en laat ze een kwartier staan. Doe de ketjaps, citroensap, santen (dikke) en pindakaas in een pannetje. Roer alles goed om en breng het al roerend aan de kook. Blijf roeren tot een gebonden saus is verkregen. Water toevoegen indien de saus te dik wordt. Maak de stukken vis opnieuw droog en bak ze in de hete olie met wat peper aan alle kanten goudbruin. Verwijder daarna zoveel mogelijk olie uit de pan en giet de hete saus in de pan. Schep de saus ook over de stukken vis en laat alles nog enkele minuten heel zachtjes pruttelen. Schep de vis hierna op voorverwarmde borden en verdeel de resterende saus over de stukken vis. Strooi gehakte peterselie en reepjes lombok er overheen.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.