culinaire
zaken
.nl
Mosselen met bleekselderij-kaassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
100
3
2
2
1
-
kilogram
deciliter
gram
stengel
takje
stuks
teentje
naar smaak
mossel ingrediënt info
wijn (wit,droog)
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de sjalotjes. Pel de knoflook en snijd het teentje in dunne plakjes. Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Doe de sjalot, knoflook en bleekselderij in een grote pan. Borstel de mosselen 1 voor 1 schoon onder stromend water, verwijder kapotte en open exemplaren.
Berei-
ding
Leg de mosselen op de groenten en schenk er de wijn over. Kook de mosselen op half hoog vuur circa 8-10 minuten tot alle mosselen open zijn. Schud de pan regelmatig. Schep de mosselen met een schuimspaan in 2 grote diepe borden. Schep ook de groenten met een schuimspaan uit het vocht, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de mosselen. Houd de mosselen warm onder aluminiumfolie.
Kook het kookvocht op hoog vuur tot de helft in. Voeg de gorgonzola toe en laat deze al roerend smelten. Breng op smaak met peper. Schenk de saus over de mosselen of geef de saus er apart bij en dip de mosselen erin. Lekker met bruine pistolets en een groene salade.
Voedings-
waarde
Energie4916 KiloJoules
1170 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
79 gram
145 gram
23 gram