culinaire
zaken
.nl
Gevulde scholrolletjes met gorgonzolasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
50
25
7
2
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
scholfilet (diepvries)
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
ham (rauw)
room (koffie-)
ui (bos-)ingrediënt info
perzik
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In de magnetron scholfilet op 90-150 Watt ongeveer 6 minuten laten ontdooien. Intussen lente-uitjes schoonmaken en in stukken van ongeveer 4 centimeter snijden. Rauwe ham in luciferdunne reepjes snijden. Perzik schillen, in schijfjes en dan in reepjes snijden. In een kom koffieroom en gorgonzola door elkaar roeren. In de magnetron op vol vermogen (600-700 watt) ongeveer 1 minuut verwarmen tot kaas is gesmolten. Tot gladde saus roeren. Scholfilets met keukenpapier droogdeppen en uitspreiden. Bestrooien met zout en peper. Na elkaar lente-ui, perzik en hamreepjes erover verdelen. Scholfilets oprollen en naast elkaar in een glazen schaal leggen. Kaassausje erover schenken. Schaal afdekken met deksel of plastic folie. In magnetron scholrolletjes in ongeveer 7-9 minuten op driekwart vermogen (525-600 watt) gaar laten worden. Garneren met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2755 KiloJoules
656 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
46 gram
41 gram
2 gram