culinaire zaken .nl |
Forel met amandeljus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk Goedkoop | Oven Slank | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 50 6 1.50 1 1 - - |
stuks deciliter gram stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
forel wijn (wit,droog) amandel (schaafsel) peperkorrel citroen laurier (blad) boter (room-) zout peper | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. 0.5 citroen uitpersen. 1 Citroen in lengte in vieren snijden. In wijde ovenschaal doen: wijn, 1 deciliter water, laurier en peperkorrels. Forellen erin leggen. In midden van oven in circa 30 minuten gaar laten worden. Af en toe met vocht bedruipen. Schaal voorverwarmen. In koekepan boter smelten. Amandelen in 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Citroensap erover gieten. Bestrooien met peper. Met schuimspaan forellen op voorverwarmde schaal scheppen. Amandeljus erover verdelen. Garneren met partjes citroen. Direkt opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2878 KiloJoules 685 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 77 gram 1 gram |