culinaire
zaken
.nl
Perkedel djagoeng II
(Maiskoekjes met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
100
2
2
2
2
1
1
1
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
mais (blik)
olie ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
kemirie (noot)
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
ui ingrediënt info
sambal oelek
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De maiskorrels worden gekookt. We gebruiken dikke santen. De uit en knoflook worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd.

Zie voor de bereidingswijze het voorgaande recept. Maak ui, knoflook, kemiries en sambal fijn. Voeg fijngemaakte maiskorrels, ei, maizena, wat zout, gehakte garnalen en santen toe. Roer alles door elkaar en schep dan de stukjes mais erbij. Bak de koekjes. Maiskoekjes met garnalen dienen dezelfde dag gegeten te worden.
Voedings-
waarde
Energie1423 KiloJoules
339 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
11 gram
3 gram