culinaire
zaken
.nl
Perkedel djagoeng I
(Maiskoekjes met ui)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
2
2
2
2
2
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
mais (blik)
olie ingrediënt info
kemirie (noot)
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
laos (poeder)
ketoembar
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
De maiskorrels worden gekookt. Het ei wordt losgeroerd. De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt gesnipperd. We gebruiken dikke santen.

Laat de mais goed uitlekken en maak ze droog. Maak de helft van de mais fijn en hak de rest in stukjes. Stamp uien, knoflook, laos, kemirie, ketoembar en koenjit tot een gladde pasta en voeg fijngemaakte mais toe met de maizena, het losgeroerde ei, wat zout en santen. Roer alles goed door elkaar en schep dan de rest van de mais erdoor. Schep 3 of 4 bergjes van de maismassa in de hete olie. De massa zal iets uitlopen, houd hier rekening mee. Bak de koekjes aan weerszijden goudbruin. Ze dienen een doorsnee te hebben van 6 tot 7 centimeter. Laat de koekjes uitlekken en afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie1352 KiloJoules
322 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
6 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.