culinaire zaken .nl |
Perkedel djagoeng I (Maiskoekjes met ui) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 2 2 2 2 2 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter stuks eetlepel teentje theelepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
mais (blik) olie kemirie (noot) santen knoflook maizena ui ei (kip) laos (poeder) ketoembar kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De maiskorrels worden gekookt. Het ei wordt losgeroerd. De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt gesnipperd. We gebruiken dikke santen. Laat de mais goed uitlekken en maak ze droog. Maak de helft van de mais fijn en hak de rest in stukjes. Stamp uien, knoflook, laos, kemirie, ketoembar en koenjit tot een gladde pasta en voeg fijngemaakte mais toe met de maizena, het losgeroerde ei, wat zout en santen. Roer alles goed door elkaar en schep dan de rest van de mais erdoor. Schep 3 of 4 bergjes van de maismassa in de hete olie. De massa zal iets uitlopen, houd hier rekening mee. Bak de koekjes aan weerszijden goudbruin. Ze dienen een doorsnee te hebben van 6 tot 7 centimeter. Laat de koekjes uitlekken en afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1352 KiloJoules 322 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 6 gram 4 gram |