culinaire zaken .nl |
Masala eieren | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 7.50 6 3 2 2 1.50 1 1 1 1 1 0.08 - - |
deciliter eetlepel stuks theelepel stuks eetlepel theelepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
water kokos ei (kip) ketoembar peper (Chili-,groen) boter (geklaard) komijn ui gember (bak-) kurkuma (poeder) mosterdzaad sap (citroen-) tomaat zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de eieren in een pan met koud water en laat 10 minuten koken. Leg in koud water en zet weg. Maal de pepers met de gember tot een pasta en maal er dan de kokos, djinten en ketoembar door. Snij de ui in dunne plakjes en fruit glazig in de ghee. Voeg er de kruidenpasta aan toe en laat 2 minuten meebakken. Strooi er het mosterdzaad en koenjit over en voeg de tomaten met het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper. Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden. Leg ze in de masala en laat 3 minuten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 901 KiloJoules 215 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 12 gram 3 gram |