culinaire
zaken
.nl
Loempia Oedang
(Loempia gevuld met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
75
75
8
3
3
2
2
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
tauge ingrediënt info
ham (achter-)
loempiavel
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
trassi
melk ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
ZUINIG ZIJN MET TRASSI.

Garnalen met koud water afspoelen en droogdeppen. Ham in stukjes snijden. De eieren met zout en peper en melk loskloppen. In een koekepan 1 eetlepel olie verhitten en eiermengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is en op een plank laten glijden. De omelet in dunne reepjes snijden. In de pan 2 eetlepels olie verhitten en de fijngesnipperde ui 5 minuten zachtjes bakken en de knoflook hierbovven uitpersen. Dan de garnalen, ham, sambal en trassi toevoegen. Door elkaar scheppen en weer 5 minuten zachtjes bakken. Dan laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren. Tauge wassen en laten uitlekken. Ei loskloppen. Door het garnalenmengsel de tauge en omeletreepjes scheppen. Loempiavellen in tweeen snijden en op het midden 1/12 deel van het mengsel scheppen. Loempiavel tot pakketjes vouwen en naden vastplakken met ei. Zo nog de 11 overige loempiavellen vullen. Frituurvet/olie verhitten tot 175 graden en 3 tot 4 loempia's tegelijk in circa 4 minuten goudbruin bakken. De loempia's moeten onder vet/olie liggen anders barsten de vellen open. In een vergiet met keukenpapier laten uitlekken en daarna op een schaal leggen. De loempia's kunnen ongefrituurd circa 2 maanden ingevroren bewaar blijven.
Voedings-
waarde
Energie878 KiloJoules
209 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
19 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.