culinaire
zaken
.nl
Chinese loempia's
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
150
150
150
100
24
6
4
2
2
1
1
0.25
0.25
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
kool (wit)
tauge ingrediënt info
ham (achter-)
kipfilet
varkenshamlap
wortel
loempiavel
paddestoel (Chinees,droog ingrediënt info
maizena
water
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
saus (soja-)
olie (sesam-) ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien. Was, en week de paddestoelen 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder stelen en snij in dunne reepjes. Snij groenten, kip en vlees in reepjes. Meng kip, vlees, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sojasaus, 0.25 theelepel sesamolie en 0.5 theelepel maizena. Was de tauge. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak het kipmengsel tot het verkleurt. Roerbak groenten en ham 1 minuut. Bind het vocht met zoveel van het bindpapje tot het een geheel is. Laat koud worden. Verdeel de vulling in 24 porties. Leg een loempiavelletje met de punt naar beneden op het aanrecht. Schep er 1 portie vulling op en vouw de onderste punt over de vulling. Vouw de zijkanten naar het midden. Klop het ei los in een kommetje. Besmeer de rand die nog op het aanrecht ligt met ei, en rol de loempia verder dicht. Druk de loempia voorzichtig plat om rollen tijdens frituren te voorkomen.
Voedings-
waarde
Energie1021 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
29 gram
2 gram