culinaire
zaken
.nl
Romige pompoensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
1
2
3
1
2
1
-
-
1
1
gram
stuks
teentje
eetlepel
liter
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
deciliter
eetlepel
pompoen ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie ingrediënt info
bouillon (groente-)
sherry
peterselie ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
sojacuisine
amandel (schaafsel) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Sojacuisine is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Berei-
ding
Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig, voeg de pompoen toe en laat dit een paar minuten zachtjes stoven. Schenk er de bouillon en de sherry bij, voeg wat fijngeknipte peterselie en naar smaak peper en zout toe en laat de soep in 30 minuten zachtjes gaar koken. Roer er de sojacuisine door, schep de soep in de borden en bestrooi die met wat geroosterd amandelschaafsel.
Voedings-
waarde
Energie707 KiloJoules
168 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
4 gram
5 gram