culinaire
zaken
.nl
Pompoensoep III
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
1
1
1
1
-
1
3
1
1
1
kilogram
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
deciliter
pompoen ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
wortel (winter-)
bouillon (groente-,tablet
kerrie (poeder)
peper ingrediënt info
laurier (blad)
kruidnagel ingrediënt info
ketjap (manis)
peterselie (vers) ingrediënt info
room (slag-)
Voor-
berei-
ding
Fruit de gesnipperde ui en knoflook en fruit een lepel kerrie en de in stukjes gesneden pompoen mee.
Berei-
ding
Voeg 0.5 liter water, het bouillonblokje, de geraspte wortel, peper, het laurierblad, de kruidnagels, een scheutje ketjap en gehakte peterselie toe en laat dit 15-30 minuten koken. Verwijder de laurier en de kruidnagels en pureer de soep (bijv. door alles door een zeef te wrijven). Roer van het vuur af een scheut slagroom door de soep. Bestrooi de soep ter garnering voor het opdienen met nog wat peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1223 KiloJoules
291 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
7 gram
10 gram