culinaire
zaken
.nl
Vissoep met saffraan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
1.25
1
2
1
1
1
1
0.50
0.25
-
-
-
kilogram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
mossel ingrediënt info
kabeljauw (diepvries-)
room (slag-)
wijn (wit)
olie (olijf-) ingrediënt info
prei
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
wortel (winter-)
peterselie (bosje) ingrediënt info
saffraan
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de mosselen, doe ze in een pan met de witte wijn, peterselie en laurier. Kook de mosselen al opschuddend in 3 minuten gaar. Fruit prei, wortel en ui in de olijfolie. Voeg knoflook en saffraan toe. Giet het kookvocht van de mosselen erop. Breng dit zachtjes tegen de kook aan en pocheer de kabeljauw in 8 minuten gaar. Haal de vis eruit en laat de soep nog een half uur zachtjes trekken. Zeef de soep door een doek. Voeg de vis en de mosselen toe en roer de room erdoor. Doorwarmen.
Voedings-
waarde
Energie1730 KiloJoules
412 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
35 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.