culinaire zaken .nl |
Vissoep met saffraan | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 1.25 1 2 1 1 1 1 0.50 0.25 - - - |
kilogram gram deciliter deciliter eetlepel stuks stuks teentje stuks stuks bosje naar smaak naar smaak naar smaak |
mossel kabeljauw (diepvries-) room (slag-) wijn (wit) olie (olijf-) prei laurier (blad) knoflook ui wortel (winter-) peterselie (bosje) saffraan zout peper | ||
Berei- ding |
Was de mosselen, doe ze in een pan met de witte wijn, peterselie en laurier. Kook de mosselen al opschuddend in 3 minuten gaar. Fruit prei, wortel en ui in de olijfolie. Voeg knoflook en saffraan toe. Giet het kookvocht van de mosselen erop. Breng dit zachtjes tegen de kook aan en pocheer de kabeljauw in 8 minuten gaar. Haal de vis eruit en laat de soep nog een half uur zachtjes trekken. Zeef de soep door een doek. Voeg de vis en de mosselen toe en roer de room erdoor. Doorwarmen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1730 KiloJoules 412 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 35 gram 2 gram |